Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Провозајте се Коридором из хеликоптера

rssBookmark and Share

17.12.2017. Танјуг

Коридор 10 се приводи крају и требало би да буде ускоро завршен, бар ако је веровати најавама представника власти.

Фото: Танјуг / Зоран Жестић
Фото: Танјуг / Зоран Жестић

Коридор 10 је један од најважнијих саобраћајних коридора који пролази кроз Србију и повезује Аустрију, Мађарску, Словенију, Хрватску, Србију, Бугарску, Македонију и Грчку, а на фотографијама можете видети како он изгледа из ваздуха.

Недавно је и премијерка Србије рекла да „коначно завршавамо Коридор 10, на жалост, много година касније него што је требало“. Према њеним речима, након завршетка коридора, Србија ће моћи без оптерећња у ЕУ.

Такође, најављено је да ће после седам година од почетка градње Обилазнице око Димитровграда, која је део источног крака Коридора 10, коначно бити завршена.

Обилазница око Димитровграда једна је од "најспоријих" деоница на српским коридорима, јер се осам километара пута гради седам година. После банкрота аустријске "Алпине" и раскида уговора са бугарском компанијом "Трејс", ни грчки "Актор" није успео да заврши посао у року који је уговорио.

Планирано је да се радови окончају 21. марта, али због финансијских проблема са којима се суочила грчка компанија, чији рачуни су били у блокади годину и по дана рок је поново пробијен. Ових дана ће, коначно, како најављују из "Коридора" бити стављена тачка на овај пројекат.

Танјугов фоторепортер прошао је ваздушном линијом трасом Коридора 10.

Коментара: 0


#   саобраћај   ауто-пут   коридор 10
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима