Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скоро 24.000 туриста посетило Ниш у првој половини године

rssBookmark and Share

Нишка Бања 17.08.2021. Јужна Србија Инфо

Према подацима Републичког завода за статистику који су објављени 30.јуна у првој половини ове године, од јануара до јула, Град Ниш посетио је 23.941 турист. Од укупног броја туриста који су боравили у граду 15.020 су домаћи, а 8.921 страни туристи.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Нишку Бању је у истом периоду посетио 2.241 турист. Домаћих туриста је било 2,155 док је странаца било свега 86. 

Ове године је Нишка Бања понудила и погат садржај испуњен културним манифесатацијама.

“Скоро два месеца је било садржајних дана у оквиру великог летњег фестивала. Организоване културне, спортске и етно манифестације тако да  смо ове године имали знатно другачији приступ када се ради о понудама за туристе. Боримо се сваког госта, за хотеле, за велике пројекте као што је аква парк. То већ доприноси, а допринеће још више у будућности да се Бања врати на старе путеве славе”, каже Душан Живковић, председник ГО Нишка Бања наглашавајући да се, када се ради о Нишкој Бањи, посебна пажња поклања здравственом туризму а промовишу се и екстремни спортови као што је параглајединг или рафтинг.

У Републици Србији у јуну 2021. године, у односу на јун 2020. године, број долазака туриста већи је за 48,4 одсто, а број ноћења већи је за 39,3 одсто.

У јуну 2021. године, у односу на јун 2020. године, број ноћења домаћих туриста већи је за 12,5 одсто, а број ноћења страних туриста већи је за 270 посто.

Број туриста у Нишу, Нишкој Бањи и целој нашој земљи у првој половини ове године значајно је већи у односу на исти период прошле године. Поређење са прошлом годином не даје реалну слику, јер је 2020. године у Србији у истом периоду било проглашено ванредно стање и уведено је потпуно затварање због епидемије корона вируса.

 

Коментара: 0


#   туризам   Нишка Бања   Завод за статистику   Душан Живковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима