Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И током зиме све више пословних и младих страних гостију у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2019. Јужна Србија Инфо

Оптимистичко очекивање министара Расима Љајића, од пре два месеца да је Ниш озбиљна и конкурентна туристичка дестинација и да се у 2019. години очекује промет од 100 хиљада посетилаца, потврђује најновији извештај Завода за статистику, у ком се каже да је у односу на 2017. прошле године, Ниш посетило 20 одсто више странаца.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Позитиван тренд раста туристичког промета, који град Ниш бележи последњих неколико година, задржао се и током  2018. Године. Према Саопштењу бр. 18. од 31.1.2019. године од стране Републичког завода за статистику у граду Нишу у  2018. години дошло до повећања укупног броја туриста за 15%, при чему је број домаћих повећан за 7,3%, а број иностраних повећан за 20% у односу на 2017. годину.

Подаци у категорији ноћења бележе повећање за 12,3% више туриста него у периоду јануар – децембар 2017. године, при чему се број ноћења домаћих туриста у 2018. години повећао за 6,7%, а број страних већи је за 18%.

"Раст туристичког промета је најбољи показатељ успеха интензивног рада на промоцији града Ниша на кључним емитивним тржиштима, у Немачкој, Аустрији, Словенији, Словачкој, Русији, Турској, Бугарској и др., одакле нам, према статистици и долази највећи број туриста. Оно што је посебно важно за развој туристичке привреде у Нишу је да број туриста расте, не само у летњој сезони, када има највише садржаја , већ и у периоду пред и постсезоне, због чега планирамо нове кампање и промоције културног туризма, гастрономије и све популарнијег авантуристичког туризма, на новим тржиштима и интегрисању квалитетног туристичког производа, како би туристичка понуда Ниша била у тренду са савременом туристичком потражњом и захтевним туристичким тржиштем", каже директор Парлић.

Коментара: 0


#   Ниш   странци   Туристичка организација Ниш   Завод за статистику
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима