Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш постаје озбиљна туристичка дестинација: У мају месецу скоро 50 одсто више страних туриста него прошле године!

rssBookmark and Share

Ниш 04.07.2018. М.М. Јужна Србија Инфо

После Београда, Ниш као ретко који урбани град може да се похвали константним растом броја посетилаца и туристичког промета. Према најновијим подацима Републичког завода за статистику у Нишу је у месецу мају и за период јануар - мај месец, забележен велики раст туристичког промета.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Да је добра промоција и презентација од стране ТОН-а, туристичких потенцијала града, пре свега у делу активног одмора и гастро-туризма дала више него добре резултате, говоре и наведени подаци.

Резултати показују да је у мају 2018. године дошло до повећања укупног броја туриста за 33%, при чему је број домаћих туриста повећан за 25%, а број иностраних повећан за 47% у односу на исти месец 2017.

Такође подаци у категорији ноћења бележе повећање, и то да је укупно ноћило 30% више туриста него маја 2017, при чему се број ноћења домаћих туриста повећао за 27%, а број страних повећао за 35%.

У Нишу је у периоду од јануара до маја 2018. године дошло до повећања укупног броја туриста за 19% у односу на исти период 2017. год, при чему је број домаћих туриста повећан за 14%, а број иностраних повећан за 25%.

Укупан број остварених ноћења у периоду јануар – мај 2018. год износи 72478, што значи да је дошло до повећања од 19% у односу на остварене резултате за исти период у 2017. при чему је број остварених ноћења домаћих туриста већи за 19%, а страних за 32%.

Подаци недвосмислено говоре да је Ниш са околином постао незаобилазна дестинација путника, посетилаца, па и туриста који се све чешће одлучују на дужи боравак и одмор у граду на Нишави.

Коментара: 0


#   Ниш   странци   Туристичка организација Ниш   Завод за статистику   туристички промет
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима