Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš postaje ozbiljna turistička destinacija: U maju mesecu skoro 50 odsto više stranih turista nego prošle godine!

rssBookmark and Share

Niš 04.07.2018. M.M. Južna Srbija Info

Posle Beograda, Niš kao retko koji urbani grad može da se pohvali konstantnim rastom broja posetilaca i turističkog prometa. Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku u Nišu je u mesecu maju i za period januar - maj mesec, zabeležen veliki rast turističkog prometa.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Da je dobra promocija i prezentacija od strane TON-a, turističkih potencijala grada, pre svega u delu aktivnog odmora i gastro-turizma dala više nego dobre rezultate, govore i navedeni podaci.

Rezultati pokazuju da je u maju 2018. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 33%, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 25%, a broj inostranih povećan za 47% u odnosu na isti mesec 2017.

Takođe podaci u kategoriji noćenja beleže povećanje, i to da je ukupno noćilo 30% više turista nego maja 2017, pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 27%, a broj stranih povećao za 35%.

U Nišu je u periodu od januara do maja 2018. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 19% u odnosu na isti period 2017. god, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 14%, a broj inostranih povećan za 25%.

Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – maj 2018. god iznosi 72478, što znači da je došlo do povećanja od 19% u odnosu na ostvarene rezultate za isti period u 2017. pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 19%, a stranih za 32%.

Podaci nedvosmisleno govore da je Niš sa okolinom postao nezaobilazna destinacija putnika, posetilaca, pa i turista koji se sve češće odlučuju na duži boravak i odmor u gradu na Nišavi.

Komentara: 0


#   Niš   stranci   Turistička organizacija Niš   Zavod za statistiku   turistički promet
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima