Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sve više stranaca u niškim hotelima

rssBookmark and Share

Niš 05.08.2019. Južna Srbija Info

Broj noćenja stranih gostiju u Nišu, konstantno se povećava. To pokazuje svakodnevna slika na niškim ulicama, kulturno-istorijskim mestima, lokalima, hotelima i posebno u meraklijskim kafanama.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Sve to potvrđuju i najnoviji podaci Zavoda za statistiku, prema kojima je broj noćenja, uvećan za više od 7 odsto u odnosu na za period januar-jun, prošle godine.

Uporan rad i dobra oraganizacija menandžementa Turističke organizacije Niš, ne mogu da ostanu bez rezultata i sve prognoze govore da će se pozitivan rast i dalje nastaviti.

TURISTIČKI PROMET GRAD NIŠ

U Nišu je u periodu od januara do juna 2019. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 3,2% u odnosu na isti period 2018. god, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 5,9%, a broj inostranih povećan za 0,4%.  

Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – jun 2019. god iznosi 96.505, što znači da je došlo do povećanja od 7,2 % u odnosu na ostvarene rezultate za isti period u 2018. pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 4,8%, a stranih za 9,8%.  
 

Komentara: 0


#   Niš   turisti   Turistička organizacija Niš   Zavod za statistiku   turistički promet
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima