Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stranci vole Niš u avgustu, 24 odsto više turista nego prošle godine

rssBookmark and Share

Niš 07.10.2018. Južna srbija Info

Da se broj gostiju, naročiti stranih, konstantno povećava pokazuje svakodnevna slika na niškim ulicama, kulturno-istorijskim mestima, lokalima i posebno u meraklijskim kafanama.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Sve to potvrđuju i najnoviji podaci Zavoda za statistiku, prema kojima je broj stranih gostiju uvećan za više od 24 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Niš, sa svojim prirodnim lepotama u okolini i brojnim manifestacijama, posebno tokom avgusta, postaje ozbiljna i konkuretna turistička destinacija, zadovoljno je potvrdio i ministar ekonomije, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić, prilikom svog prošlonedeljnog boravka u Nišu.

Uporan rad i dobra oraganizacija menandžementa Turističke organizacije Niš, ne mogu da ostanu bez rezultata i sve prognoze govore da će se pozitivan rast i dalje nastaviti.

TURISTIČKI PROMET GRAD NIŠ

ZA MESEC AVGUST 2018

Prema Saopštenju br. 264. od 29.09.2018. god od strane Republičkog zavoda za statistiku u gradu Nišu i u AVGUSTU je ostvaren rast ukupan turističkog prometa.

Rezultati pokazuju da je u avgustu 2018. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 9,4%, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 5%, a broj inostranih povećan  za 24,2% u odnosu na isti mesec 2017.

Podaci u kategoriji noćenja beleže povećanje od 10,7% više turista nego avgusta 2017., pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 1,8%, a broj stranih povećao za 17,4%.

PERIOD JANUAR – AVGUST 2017/18

Ako posmatramo ostvarene rezultate u periodu januar – avgust možemo videti da se pozitivan trend rasta nastavlja.

U Nišu je u periodu od januara do avgusta 2018. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 17,7% u odnosu na isti period 2017. god, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 8,8%, a broj inostranih povećan za 24,5%.

Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – avgust 2018. god povećan je za 11,2% u odnosu na 2017. pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 6,3%, a stranih za 16%.

Komentara: 0


#   Niš   Rasim Ljajić   turisti   Turistička organizacija Niš   Zavod za statistiku   turistički promet
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima