Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Странци воле Ниш у августу, 24 одсто више туриста него прошле године

rssBookmark and Share

Ниш 07.10.2018. Јужна србија Инфо

Да се број гостију, нарочити страних, константно повећава показује свакодневна слика на нишким улицама, културно-историјским местима, локалима и посебно у мераклијским кафанама.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Све то потврђују и најновији подаци Завода за статистику, према којима је број страних гостију увећан за више од 24 одсто у односу на исти период прошле године.

Ниш, са својим природним лепотама у околини и бројним манифестацијама, посебно током августа, постаје озбиљна и конкуретна туристичка дестинација, задовољно је потврдио и министар економије, телекомуникација и туризма Расим Љајић, приликом свог прошлонедељног боравка у Нишу.

Упоран рад и добра ораганизација менанџемента Туристичке организације Ниш, не могу да остану без резултата и све прогнозе говоре да ће се позитиван раст и даље наставити.

ТУРИСТИЧКИ ПРОМЕТ ГРАД НИШ

ЗА МЕСЕЦ АВГУСТ 2018

Према Саопштењу бр. 264. од 29.09.2018. год од стране Републичког завода за статистику у граду Нишу и у АВГУСТУ је остварен раст укупан туристичког промета.

Резултати показују да је у августу 2018. године дошло до повећања укупног броја туриста за 9,4%, при чему је број домаћих туриста повећан за 5%, а број иностраних повећан  за 24,2% у односу на исти месец 2017.

Подаци у категорији ноћења бележе повећање од 10,7% више туриста него августа 2017., при чему се број ноћења домаћих туриста повећао за 1,8%, а број страних повећао за 17,4%.

ПЕРИОД ЈАНУАР – АВГУСТ 2017/18

Ако посматрамо остварене резултате у периоду јануар – август можемо видети да се позитиван тренд раста наставља.

У Нишу је у периоду од јануара до августа 2018. године дошло до повећања укупног броја туриста за 17,7% у односу на исти период 2017. год, при чему је број домаћих туриста повећан за 8,8%, а број иностраних повећан за 24,5%.

Укупан број остварених ноћења у периоду јануар – август 2018. год повећан је за 11,2% у односу на 2017. при чему је број остварених ноћења домаћих туриста већи за 6,3%, а страних за 16%.

Коментара: 0


#   Ниш   Расим Љајић   туристи   Туристичка организација Ниш   Завод за статистику   туристички промет
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима