Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Све више странаца у нишким хотелима

rssBookmark and Share

Ниш 05.08.2019. Јужна Србија Инфо

Број ноћења страних гостију у Нишу, константно се повећава. То показује свакодневна слика на нишким улицама, културно-историјским местима, локалима, хотелима и посебно у мераклијским кафанама.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Све то потврђују и најновији подаци Завода за статистику, према којима је број ноћења, увећан за више од 7 одсто у односу на за период јануар-јун, прошле године.

Упоран рад и добра ораганизација менанџемента Туристичке организације Ниш, не могу да остану без резултата и све прогнозе говоре да ће се позитиван раст и даље наставити.

ТУРИСТИЧКИ ПРОМЕТ ГРАД НИШ

У Нишу је у периоду од јануара до јуна 2019. године дошло до повећања укупног броја туриста за 3,2% у односу на исти период 2018. год, при чему је број домаћих туриста повећан за 5,9%, а број иностраних повећан за 0,4%.  

Укупан број остварених ноћења у периоду јануар – јун 2019. год износи 96.505, што значи да је дошло до повећања од 7,2 % у односу на остварене резултате за исти период у 2018. при чему је број остварених ноћења домаћих туриста већи за 4,8%, а страних за 9,8%.  
 

Коментара: 0


#   Ниш   туристи   Туристичка организација Ниш   Завод за статистику   туристички промет
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима