Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Свечано отворен 9. Сајам аутомобила у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 05.10.2018. Јужна србија Инфо

У хали Чаир данас је отворен 9. Међународни сајам аутомобила, мотоцикала и пратеће опреме у Нишу, који је и ове године окупио велики број излагача, који су нишкој јавности представили бројне моделе возила из најновије светске продукције аутомобилске индустрије.

Свечано отворен 9. Сајам аутомобила у Нишу

Сајам је свечано отворио Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић који је рекао да је сајам аутомобила важан, јер је и аутоиндустрија изузетно важна за нашу земљу.Љајић рекао је да је десет одсто свих страних инвестиција у сектору аутомобилске индустрије и да је од 2001. године у Србију ушло око 70 компанија управо из сектора аутомобилске индустрије.

Фото: Јужна Србија

“На крају крајева, 40.000 људи ради утим компанијама и ово заправо јесте један од сектора који је локомотима и мото развоја укупне наше привреде”, напоменуо је Љајић.

Отварању Сајма присустововао је и Градоначелник Ниша Дарко Булатовић који је честитао организаторима Сајма на истрајности са жељом да наредни,  јубиларни, 10. Сајам буде и најбољи.

”Са жељом да колико већ следеће године уђемо у један пројекат обезбеђивања једног амбијента, простора, а онда и атмосфере која ће омогућити да Град са поносом дочекује и сајмове аутомобила и друге сајмове који су значајни, како би променили слику привредно, пословно, туристичког окружења и амбијента на боље, и у сврху развоја нашег града и будућности целог југа Србије”, нагласио је Градоначелник Ниша.

Поред минстра Љајића, отврању Сајма су присуствовали, начелница Нишавског округа Драгана Соторвски и директор ТОН-а, Урош Парлић.

Иначе, сајам ће трајати до недеље 7. октобра, а врата хале "Чаир" су отворена за посетиоце сваког дана од 10 до 20 сати.

Коментара: 0


#   Ниш   Драгана Сотировски   Дарко Булатовић   Расим Љајић   Урош Парлић   Министарство туризма   Сајам аутомобила   Ауто-мото фест
@GradonacelnicaN @DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима