Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ТОН представио знаменитости и туристичке потенцијале Ниша на Међународном новосадском сајму “Лорист”

rssBookmark and Share

Ниш 05.10.2019. Јужна Србија Инфо

Туристичка организација Ниш учествовала је од 2. до 5. октобра на Међународном сајму “Лорист” у Новом Саду а поред бројних активности, на врло посећеном штанду представљени су туристички потенцијали Ниша и околине, као најзначајнијој дестинацији, на раскршћу путева југа и истока.

ТОН представио знаменитости и туристичке потенцијале Ниша на Међународном новосадском сајму “Лорист”

Међународном сајам “Лорист” обједињује, 52. Међународни сајам лова и риболова, 52. Међународни сајам туризма, 27. Сајам екологије, трећи Сајам спорта и Сајам лова и риболова.

Наступило је више од 500 излагача који су представити понуду у областима лова, риболова и туризма Дунавског региона, али и екологију и спорт у нашој земљи.

Уз изложбену поставку у халама и на отвореном делу Сајмишта одржале су се конгресне активности и пословни сусрети, учесника из 20 земаља, Аустрије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Данске, Француске, Грчке, Хрватске, Холандије, Мађарске, Немачке, Румуније, Русије, Северне Македоније, Словачке, Словеније, Србије, Турске и Велике Британије.

Сајам туризма је отворен уз филм о туристичким потенцијалима Мађарске, Земље партнера ЛОРИСТА, и најлепше мађарске народне песме, а заменик премијера Мађарске Жолт Шемјен истакао је тежњу за сарадњом две земље на пољу туризма.

- Једна од великих тежњи Мађарске је да Србија добије пуноправно чланство у Европској унији, а Мађарска заиста може Србији бити велика помоћ на овом путу. Наша искуства у туризму су заиста велика. Ако заједно можемо потенцијалним гостима да понудимо привлачне ствари, имаћемо и бољу туристичку посету из удаљених делова Азије, а то су туристи за које се сви боре – рекао је Шемјен.

Коментара: 0


#   Ниш   Туристичка организација Ниш   Сајам туризма   ЛОРИСТ Нови Сад
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима