Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

TON predstavio znamenitosti i turističke potencijale Niša na Međunarodnom novosadskom sajmu “Lorist”

rssBookmark and Share

Niš 05.10.2019. Južna Srbija Info

Turistička organizacija Niš učestvovala je od 2. do 5. oktobra na Međunarodnom sajmu “Lorist” u Novom Sadu a pored brojnih aktivnosti, na vrlo posećenom štandu predstavljeni su turistički potencijali Niša i okoline, kao najznačajnijoj destinaciji, na raskršću puteva juga i istoka.

TON predstavio znamenitosti i turističke potencijale Niša na Međunarodnom novosadskom sajmu “Lorist”

Međunarodnom sajam “Lorist” objedinjuje, 52. Međunarodni sajam lova i ribolova, 52. Međunarodni sajam turizma, 27. Sajam ekologije, treći Sajam sporta i Sajam lova i ribolova.

Nastupilo je više od 500 izlagača koji su predstaviti ponudu u oblastima lova, ribolova i turizma Dunavskog regiona, ali i ekologiju i sport u našoj zemlji.

Uz izložbenu postavku u halama i na otvorenom delu Sajmišta održale su se kongresne aktivnosti i poslovni susreti, učesnika iz 20 zemalja, Austrije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Danske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Holandije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Rusije, Severne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske i Velike Britanije.

Sajam turizma je otvoren uz film o turističkim potencijalima Mađarske, Zemlje partnera LORISTA, i najlepše mađarske narodne pesme, a zamenik premijera Mađarske Žolt Šemjen istakao je težnju za saradnjom dve zemlje na polju turizma.

- Jedna od velikih težnji Mađarske je da Srbija dobije punopravno članstvo u Evropskoj uniji, a Mađarska zaista može Srbiji biti velika pomoć na ovom putu. Naša iskustva u turizmu su zaista velika. Ako zajedno možemo potencijalnim gostima da ponudimo privlačne stvari, imaćemo i bolju turističku posetu iz udaljenih delova Azije, a to su turisti za koje se svi bore – rekao je Šemjen.

Komentara: 0


#   Niš   Turistička organizacija Niš   Sajam turizma   LORIST Novi Sad
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima