Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Нишкој Бањи све више гостију

rssBookmark and Share

Нишка Бања 21.08.2019. РТС. Јужна Србија Инфо

Иако већ дуже време не представља први избор за велики број туриста, пре свега због недовољног броја смештајних капацитета, интересовање за Нишку Бању ове године веће је него претходних. За првих шест месеци број ноћења већи је за 11,3%, домаћих гостију више је за 4 одсто, а страних за 64 одсто.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Иако је окосница туризма у Нишкој Бањи здравствени туризам, а капацитети Института увек попуњени, лепоте ове Бање све више откривају и они који одмор желе да проведу у мирном природном окружењу - из читаве Србије и, све више, из иностранства.

Неки долазе због мира и шетње, неки због лечења, али сви су задовољни боравком. Од око хиљаду лежајева у бањи половина је у објектима Института.

За мале хотеле и приватни смештај веће је интересовање гостију који летују уз субвенционисане ваучере. Готово двоструко. Тај помак примећују и они који се годинама баве туризмом.

"Има их изи разних крајева земље и из бивше Југославије - Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, и других државаљана, углавном бугарских, а има и људи из западне Европе који путују", каже Марко Митровић, власник апартмана.

Како би бању учинили атрактивнијом за туристе и вратили јој стару славу, а већ су на том путу, овде најпре уредјују туристичку инфраструктуру - путеве, пешачке стазе, трг са фонтаном.

Упоредо, настоје да нађу нове власнике за хотеле који после приватизације годинама нису у функцији.

"Кренућемо и са новим пројектима туристичке инфраструктуре, и истовремено са агресивнијим маркетингом", најављује Дејан Јовановић, председник Градске општине Нишка Бања, "јер ћемо имати шта да прикажемо - од фонтане, стаза здравља, речишта, водопада, и осталог што припремамо као садржај за следеће сезоне."

Поред оних који овде долазе ради лечења и топле воде, температуре готово 30 степени, богате радоном, и оних који траже мир у лепотама бање и излетиштима у окружењу, Нишка бања привлачи и туристе заинтересоване за активни одмор - рафтинг, параглајдинг, планински бициклизам, авантуристичке трке.

Коментара: 0


#   туризам   Нишка Бања   Дејан Јовановић   статистика
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима