Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прилика за Нишку Бању: Ваучери али и категоризација смештаја

rssBookmark and Share

Нишка Бања 23.01.2018. Јужна Србија Инфо

Одлуком Министарства трговине, туризма и телекомуникација Ниш и Нишка Бања нису више на “црној листи” за коришћење бесплатних ваучера у оквиру туристичке акције “Моја Србија” – речано је данас на састанку који је одржан у Градској општини Нишка Бања.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Током 2018. године бесплатне ваучере од 5.000 динара убудуће ће моћи да искористе и туристи који желе да се одмарају у Нишкој Бањи – рекао је председник Општине Дејан Јовановић.

“Смештај у Нишкој Бањи је изузетно јефтин и пун пансион кошта од 1.500 до 1.800 динара, тако да ће ваучер у вредности од 5.000 динара омогућити гостима да у Нишкој Бањи проведу већи број дана него што би могли на Златибору, Копаонику или неким другим местима” рекао је Јовановић.

„Први корак је обука станодаваца и обука људи који издају како да се пријаве, јер морају да буду регистровани на сајту Министарства. Помоћ у томе данас су им пружили помоћник градоначелника Града Ниша задужен за област туризма и комуникација, Зоран Раденковић, директор Туристичке организације Ниш, Урош Парлић и начелница Туристичке инспекције, Драгица Павловић” додао је Јовановић.

Осим бесплатних ваучера који би требало да утичу да се повећа број туриста, Јовановић је истакао да би ове године Бања требало да оживи, јер се јуна завршава фабрика на Лозном калему, а ускоро би требало да буде расписан јавни позив за избор извођача који ће да сагради аква-парк.

Дејан Јовановић је најавио и договоре са приватним инвеститорима око изградње апартманских насеља и нових хотела у Нишкој Бањи, а како је рекао “при крају је и процедура за хотеле “Озрен” и “Партизан” око расписивања лицитације”.

Директор ТОН-а Парлић је станодавцима у Бањи обећао сву промотивну и логистичку и помоћ.

Коментара: 0


#   туризам   Нишка Бања   инспекција   председник општине   Дејан Јовановић   Урош Парлић   смештај   јавни позив   издавање   Министарство туризма   туристички ваучери   Зоран Раденковић   туристичка инспекција
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима