Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Успешно одржан јесењи "лов на гљиве" у Власотинцу

rssBookmark and Share

Власотинце 01.11.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Прошлог викенда у недељу 29. октобра, у селу Брезовица у пределу планине Морич изнад Власотинца у организацији Миколошког друштва "Југ" уз подршку колега из нишког Миколошког друштва "Наиссус", одржан је традиционални јесењи "Fungi safari - Лов на гљиве".

Фото: Далибор Боце Илић
Фото: Далибор Боце Илић

Као и на почетку лета, овај јесењи "лов на гљиве" је окупио велики број познавалаца, пасионираних љубитеља гљива, ентузијаста и симпатизера.

Иако предходни сушни период није погодовао развоју гљива организатори и учесници задоваољни су резулататима на крају манифестације, који су прдстављени у виду изложбе приређеној у Галерији Културног центра на Нешићевом кеју у Власотинцу. Поред изложених гљива посетиоци су могли да виде изложбу фотографија гљива и упознају се актуелним темамама из области микологије на пригодном предавању.

Проф. Срђан Веселиновић на предавању, Фото: Далибор Боцке ИлићКао и до сада, тема манифестације је била едукација становништва на пољу микологије, подизања еколошке свести грађана, развој сеоског и гљиварског туризма у јабланичком крају.

Александар Пешкић, Фото: Далибор Боцке Илић

Домаћин јесењег "лова на гљиве" председник Миколошког друштва "Југ" из Власотинца Александар Пешкић, приредио је својим несебичним залагањем и добром организацијом још један дан за памћење у природи, уз добро дружење и сласну закуску.

Фото: Далибор Боцке Илић

Коментара: 0


#   Власотинце   гљивице   Миколошко друштво Југ   Брезовица   Александар Пешкић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима