Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Федерација ромских основаца, средњошколаца и студената, донирала школски прибор специјалним школама на Палилули

rssBookmark and Share

09.09.2020. Јужна Србија Инфо

Удружење Федерације ромских основаца, средњошколаца и студената донирало је школски прибор специјалним школама ,,Царица Јелена“ и ,,Бубањ“. Уручењу донације присуствовали с председник ГО Палилула Братислав Вучковић и др Марија Ранђеловић, градска већница ресорно задужена за образовање.

Федерација ромских основаца, средњошколаца и студената, донирала школски прибор специјалним школама на Палилули

Како каже представник овог удружења Небојша Саитовић у наредном периоду упутиће донације и другим школама.

‚‚Обзиром да је ситуација са ковидом таква каква јесте па није било уобицајене посете свим школама, ово је била одлична прилика да посетимо ученике ових школа‚‚ – каже Братислав Вучковић. 

Он додаје да ће у наредном периоду бити још сличних донација.

Градска већница за образовање др Марија Ранђеловић, истакла је да је важно да појединци, али и различита Удружења следе овакав пример.

‚‚Веома је важно да искажемо као локална самоуправа али и као истакнути појединци један хуманитарни и хумани однос према према тој деци, да им пожелимо добар почетак школске године. Ово није уобичајна школска година, одвија се у отежаним условима, пре свега епидемиолошким".

Основна и средња школа ,,Царица Јелена“ и специјална школа са домом ученика ,,Бубањ“ добиле су донацију у виду школског прибора од удружења Федерације ромских основаца, средњошколаца и студената.

‚‚Ово неће бити једина наша донација. Донираћемо школама не само школски прибор већ и друга средства која су им пореба за рад јер моја организација има један велики уговор са Анђелима чуварима", казао је Небојша Саитовић из удружења ФРОС.

Како каже директор ове школе, Миша Љубеновић, у условима епидемија коронавируса настава се обавља према потребама ученика и уз поштовање свих епидемиолошких мера.

                             

‚‚Настава у школи се одвија по комбинованим моделом, деца су недељу дана у школи, недељу дана уче онлај. Родитељи одређеног броја ученика определили су се само за онлајн наставу због здравственог стања деце‚‚- истако је Љубеновић.
 

 


#   Марија Ранђеловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима