Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Американца наше пуњене паприке оставиле без текста

rssBookmark and Share

01.07.2013. Autor: Ag.

Тридесетседмогодишњи Американац из Илиноиса Чарлс Кетер, који је напустио одлично плаћени посао менаџера у салону аутомобила у САД и дошао да живи у Србији, борави ових дана у Пироту.

Американца наше пуњене паприке оставиле без текста
Одушевљен гостопримљивошћу Пироћанаца, Чарлс је решен да разбије стереотипе о Пироћанцима као шкртицама.

Чарлс је у Србију први пут дошао пре три године. Иако је, како сам признаје, чуо много лоших ствари о Србији, брзо се заљубио у наш народ и земљу, чињеницу да су људи срдачни и гостопримљиви.

Због тога је целу 2011. годину провео у Србији и у своју домовину одлазио само на кратко.

Од својих пријатеља из других делова Србије чуо је пуно вицева о Пироћанцима као шкртицама и цицијама, међутим, чим је дошао у Пирот, како сам каже, уверио се да је реч о заблуди.

"У Пироту сам већ неколико дана и желим да кажем да приче о Пироћанцима као шкртицама апсолутно немају додирних тачака са истином. Људи су овде невероватно љубазни, широкогруди и гостопримљиви. Већ неколико дана сам овде и за то време ниједном нисам платио пиће у граду, јер ми људи једноставно не дозвољавају", каже Кетер.

Он је рекао да је обишао целу Србију, али да тако љубазне и гостопримљиве људе није срео.

"Пробао сам пуњене паприке, сарму и многе друге специјалитете и остао сам без текста. Такође, људи ми не дозвољавају ни да спавам у хотелу, већ ми нуде преноћиште, храну, а био сам и на слави у једном селу код Пирота, што је за мене непоновљив доживљај", казао је Тањугу Кетер.

Према његовим речима, иако се види да овде људи немају много пара и да се тешко живи, спремни су да "дају и поделе и оно мало што имају".

"Заиста сам очаран лепотом Пирота и људима уопште. Планирам да вашем градоначелнику предложим да оснујем овде бејзбол клуб, с обзиром на то да сам дуго играо бејзбол, а овде немате такав клуб, тако да постоји могућност да постанем и Пироћанац", додаје овај амерички држављанин.


#   Го игра
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима