Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички данас дочекује новосадски Пролетер

rssBookmark and Share

Ниш 22.07.2018. ФК Раднички

У паузи између два европска двомеча фудбалере Радничког у недељу очекује почетак нове сезоне у Суперлиги Србије. Нишлије у недељу од 20 сати дочекују новосадски Пролетер, а и поред згуснутог распореда у игри ће бити само победа.

Раднички данас дочекује новосадски Пролетер

Тим са Чаира је у четвртак успешно пребродио прво коло квалификација за Лигу Европе. Малтешка Гзира Јунајтед је савладана у гостима са 1:0 (укупно 5:0), а већ наредног четвртка следи гостовање Макабију из Тел Авива у склопу другог кола. Ипак, према речима шефа стручног штаба Ненада Лалатовића, Суперлига је такмичење од којег се живи, што значи да ће Пролетер бити у фокусу све до понедељка.

-Двомеч са Гзиром је био успешан по нас, али смо платили цех повредама Хаскића и Црномарковића, чији је наступ против Пролетера под великим знаком питања. Обојица имају проблеме са примицачем, а те повреде изазвала је вештачка подлога на Малти. Што се тиче саме утакмице против Гзире, ја сам задовољан што смо прошли даље, али жалим за убедљивијим тријумфом у реваншу, јер смо у првом полувремену пропустили три колосалне шансе. Та утакмица нас је исцрпела због велике врућине и те подлоге, тако да дуел са Пролетером дочекујемо помало уморни. Ипак, Суперлига Србије је најважније такмичење за нас, имамо огромне амбиције и желимо да је отворимо тријумфом- рекао је Лалатовић, а потом се подробније дотакао наредног противника, који је новајлија у Суперлиги Србије.

-Ја знам шта мојим фудбалерима значи Европа и знам да ће им у подсвести бити следећи четвртак и меч пред пуним трибинама са Макабијем, најпопуларнијим клубом у Израелу, али ми једноставно морамо да се концентришемо и размишљамо само о Пролетеру. То је екипа која је недавно ушла у Суперлигу и која дуго игра заједно. Ја познајем већину тих фудбалера, а некима сам био и тренер. Пролетер је тим који има квалитет за равноправно такмичење у Суперлиги, довели су тројицу озбиљних фудбалера, тако да моји играчи веома озбиљно морају да схвате ову утакмицу, јер ће свако евентуално опуштање бити сурово кажњено. Због свега тога ја уопште сада не желим да се бавим Макабијем, све мисли сам усмерио ка Пролетеру, а израелски тим ћу почети да анализирам тек после меча у недељу. Користим ову прилику да позовем нишку публику да нам помогне да у недељу упишемо три бода и кренемо у Суперлигу на најбољи могући начин, а самим тим направимо лепу уветриру пред пут у Тел Авив. Заиста ће нам требати помоћ са трибина, јер сам и сам сведок док сам био играч да су најтеже првенствене утакмице оне које долазе три дана после европских- јасан је био Лалатовић, који је тренирао Пролетер од 2011. до 2013. године.

На конференцији за новинаре су се заједно са тренером појавили и млади фудбалери Радничког Алекса Јовановић и Лазар Ранђеловић, што би могло да значи да ће Лалатовић у недељу промешати карте са саставом и дати шансу играчима који нису били у првом плану у дуелима са Гзиром.

Алекса Јовановић је играо у другом полувремену на Малти, а против Пролетера се нада победи.

-Радостан сам што сам дебитовао у Европи, али немамо пуно времена за славље. Почиње Суперлига у којој хоћемо да од старта покажемо да пуцамо високо. Утакмице као што је ова против Пролетера су по правилу најтеже, јер сви од нас очекују лаку победу. Ми се тиме не заваравамо. Знамо да је Пролетер опасан ривак, респектујемо га, али ћемо учинити све што је у нашој моћи да још једном обрадујемо наше навијаче, које позивам да дођу на Чаир и буду наш 12. играч- поручио је Јовановић са којим се сложио Лазар Ранђеловић.

-Они ће сигурно овде доћи са великом жељом да нас изненаде, али ја не сумњам у наш тим. Уколико на терен изађемо максимално фокусирани и посвећени, мислим да неће бити проблема око позитивног исхода по нас- казао је Ранђеловић.

Главни судија овог сусрета биће Лазар Лукић. Карте за утакмицу Раднички-Пролетер продају се на билетерници испред хале Чаир по следећим ценама: 300 динара за источну и западну трибину, 150 динара за јужну и 1.500 динара за место у ложи.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Нови Сад   Го игра   Пролетер ФФ
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима