Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички обезбедио друго место на табели

rssBookmark and Share

Ниш 01.05.2019. ФК Раднички

У премијерној утакмици 34. кола Суперлиге Србије Раднички је у Новом Саду победио Пролетер са 3:2. Нишки тим је овим тријумфом дошао до 45. бода у лиги и обезбедио друго место на табели без обзира на резултате у последња три кола. Раднички је самим тим поново изборио наступ у квалификацијама за Лигу Европе, а и пришао је водећој Црвеној звезди на три бода заостатка, уз меч више.

ФК Раднички
ФК Раднички

Јунак тријумфа на стадиону „Карађорђе“ био је Нермин Хаскић који је уписао хет-трик и сада је са 24 постигнута гола убедљиво најбољи стрелац Суперлиге.

Домаћин је водио на полувремну, пошто је гол у 31. минуту дао Вујаклија. Хаскић  је потом преокренуо резултат погоцима у 50. и 54. минуту. На 2:2 изједначио је Човић у 61. минуту, а Хаскић је победоносни гол постигао у 71. минуту на асистенцију Јапанца Номе.

РЕЧ ТРЕНЕРА:

Ненад Лалатовић, Раднички:

-Одиграли смо изузетно тежак меч по још тежем терену и јако ми је драго што смо победили. Пролетер је одлична екипа и није случајно ушла у плеј-оф. Ми нисмо добро отворили меч, били смо лоши у првом полувремену, Пролетер је био бољи и заслужено је повео. На паузи сам рекао мојим играчима да се опусте, да играју растерећеније и да покажу зашто су други на табели. Они су у наставку сусрета показали реакцију, па смо са два гола Хаскића преокренули резултат. Потом смо направили кикс код гола Чолића, иако смо увежбавали те ситуације код прекида, али смо и поред тога наставили да играмо добро, да стварамо шансе, па смо награђени са сва три бода. Све честитке мојим играчима, који су још једном показали како треба да се бори за овај клуб.

Драган Радојичић, Пролетер:

-Честитам Радничком на победи. Ми смо током овог меча урадили пуно добрих ствари и жао ми је што нисмо успели да избегнемо пораз. Дозволили смо да нам њихов најбољи играч постигне три гола, а припремали смо се за њега и у таквој ситуацији и нисмо могли боље да прођемо. Сматрам да смо током већег дела сусрета играли добро, постигли смо два гола, стварали шансе, али нисмо имали среће, тако да немам пуно тога да замерим мојој екипи. Иако је играо без неколико битних играча, Раднички је још једном показао да је квалитетна екипа и да није случајно на овој позицији.


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Ненад Лалатовић   Пролетер ФФ
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима