Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički obezbedio drugo mesto na tabeli

rssBookmark and Share

Niš 01.05.2019. FK Radnički

U premijernoj utakmici 34. kola Superlige Srbije Radnički je u Novom Sadu pobedio Proleter sa 3:2. Niški tim je ovim trijumfom došao do 45. boda u ligi i obezbedio drugo mesto na tabeli bez obzira na rezultate u poslednja tri kola. Radnički je samim tim ponovo izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a i prišao je vodećoj Crvenoj zvezdi na tri boda zaostatka, uz meč više.

FK Radnički
FK Radnički

Junak trijumfa na stadionu „Karađorđe“ bio je Nermin Haskić koji je upisao het-trik i sada je sa 24 postignuta gola ubedljivo najbolji strelac Superlige.

Domaćin je vodio na poluvremnu, pošto je gol u 31. minutu dao Vujaklija. Haskić  je potom preokrenuo rezultat pogocima u 50. i 54. minutu. Na 2:2 izjednačio je Čović u 61. minutu, a Haskić je pobedonosni gol postigao u 71. minutu na asistenciju Japanca Nome.

REČ TRENERA:

Nenad Lalatović, Radnički:

-Odigrali smo izuzetno težak meč po još težem terenu i jako mi je drago što smo pobedili. Proleter je odlična ekipa i nije slučajno ušla u plej-of. Mi nismo dobro otvorili meč, bili smo loši u prvom poluvremenu, Proleter je bio bolji i zasluženo je poveo. Na pauzi sam rekao mojim igračima da se opuste, da igraju rasterećenije i da pokažu zašto su drugi na tabeli. Oni su u nastavku susreta pokazali reakciju, pa smo sa dva gola Haskića preokrenuli rezultat. Potom smo napravili kiks kod gola Čolića, iako smo uvežbavali te situacije kod prekida, ali smo i pored toga nastavili da igramo dobro, da stvaramo šanse, pa smo nagrađeni sa sva tri boda. Sve čestitke mojim igračima, koji su još jednom pokazali kako treba da se bori za ovaj klub.

Dragan Radojičić, Proleter:

-Čestitam Radničkom na pobedi. Mi smo tokom ovog meča uradili puno dobrih stvari i žao mi je što nismo uspeli da izbegnemo poraz. Dozvolili smo da nam njihov najbolji igrač postigne tri gola, a pripremali smo se za njega i u takvoj situaciji i nismo mogli bolje da prođemo. Smatram da smo tokom većeg dela susreta igrali dobro, postigli smo dva gola, stvarali šanse, ali nismo imali sreće, tako da nemam puno toga da zamerim mojoj ekipi. Iako je igrao bez nekoliko bitnih igrača, Radnički je još jednom pokazao da je kvalitetna ekipa i da nije slučajno na ovoj poziciji.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Nenad Lalatović   Proleter FF
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima