Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

АМСС апелује на опрезну вожњу због снега

rssBookmark and Share

22.11.2015. АМСС, Танјуг

Ауто-мото савез Србије (АМСС) апеловао је данас на возаче да, због снега који је у току ноћи падао и довео до зимских услова вожње, возе опрезно и прилагодите вожњу условима на путу, уз коришћење зимске опреме.

Фото: Д.Аничић, Танјуг
Фото: Д.Аничић, Танјуг

У току овог недељног поподнева се очекује појачан интензитет саобраћаја, а када узмемо у обзир и промену временских прилика која сигурно неће погодавати возачима, онда као крајњи резултат може бити повећан број саобраћајних незгода, упозоравају из АМС С.

Позивајући се на наводе из зимске службе ЈП "Путеви Србије", АМС С је саопштио да се саобраћај на аутопутевима као и на путевима првог реда одвија без већег задржавања, али скреће пажњу на снег који се задржао на коловозу у расквашеном стању око пет центиметра.

Од 1. новембра до 1. априла возила морају бити опремљена са све четири зимске гуме, ако се због временских услова на коловозу налази снег, лед или поледица, док дубина газећег слоја на пнеуматицима за зимску употребу не сме бити мања од четири милиметара, подсећа АМСС.

Како се напомиње у саопштењу, уколико су временске прилике у току зимске сезоне такве да нема снега и леда на коловозу, зимски пнеуматици неће бити обавезни, а ван наведеног периода, возила могу бити опремљена зимском опремом.

Према подацима Управе саобраћајне полиције, претходног дана на путевима у Србији евидентирано је 130 саобраћајних незгода, у којима је 63 особа повређено, а једна особа смртно страдала, док је истовремено у Београду забележено 68 саобраћајних незгода, у којима је 27 људи повређено, а једна особа је погинула.

Према последњим подацима Управе граничне полиције, задржавање путничких возила на нашим граничним прелазима нису дужа од 20 минута.

Према информацијама ЈП "Путеви Србије" на деоницама на којима су започети радови режим саобраћаја је измењен и успорен, па је савет возачима да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и да брзину кретања возила прилагоде датим условима на путу, закључује се у саопштењу АМСС.


#   Путеви Србије   саобраћај   снег   возачи   АМСС   опрез   зимске службе   зимске гуме   временске прилике
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима