Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

AMSS apeluje na opreznu vožnju zbog snega

rssBookmark and Share

22.11.2015. AMSS, Tanjug

Auto-moto savez Srbije (AMSS) apelovao je danas na vozače da, zbog snega koji je u toku noći padao i doveo do zimskih uslova vožnje, voze oprezno i prilagodite vožnju uslovima na putu, uz korišćenje zimske opreme.

Foto: D.Aničić, Tanjug
Foto: D.Aničić, Tanjug

U toku ovog nedeljnog popodneva se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, a kada uzmemo u obzir i promenu vremenskih prilika koja sigurno neće pogodavati vozačima, onda kao krajnji rezultat može biti povećan broj saobraćajnih nezgoda, upozoravaju iz AMS S.

Pozivajući se na navode iz zimske službe JP "Putevi Srbije", AMS S je saopštio da se saobraćaj na autoputevima kao i na putevima prvog reda odvija bez većeg zadržavanja, ali skreće pažnju na sneg koji se zadržao na kolovozu u raskvašenom stanju oko pet centimetra.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, dok dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetara, podseća AMSS.

Kako se napominje u saopštenju, ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni, a van navedenog perioda, vozila mogu biti opremljena zimskom opremom.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 130 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 63 osoba povređeno, a jedna osoba smrtno stradala, dok je istovremeno u Beogradu zabeleženo 68 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 27 ljudi povređeno, a jedna osoba je poginula.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, zadržavanje putničkih vozila na našim graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu, zaključuje se u saopštenju AMSS.


#   Putevi Srbije   saobraćaj   sneg   vozači   AMSS   oprez   zimske službe   zimske gume   vremenske prilike
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima