Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ауто-школе од данас не раде?

rssBookmark and Share

26.10.2013. Autor: V.S Izvor:Kurir

Ауто-школама у Србији, којих има око 900, данас истичу решења за рад према важећем закону о безбедности саобраћаја, потврђују у Заједници ауто-школа Србије. Ни власници ауто-школа ни надлежно Министарство унутрашњих послова не знају како ће се надаље обучавати нови возачи.

Ауто-школе од данас не раде?

Промена закона

Петар Рашета, секретар Заједнице ауто-школа Србије, каже да се упркос свим апелима ништа није променило. Да би важност садашњих решења била продужена, мора да се промени члан 351. Закона.

У саопштењу издатом у четвртак МУП нигде није споменуо продужетак важења решења, али је оптужио ауто-школе да из својих интереса намерно минирају нове правилнике о обуци возача, који су познати од 2009. године.Рашета сматра да ће МУП вероватно неким упутством продужити решења ауто-школама, али није му јасно како на тај начин може да се промени закон.

- Министарство обмањивање јавности да су правилници познати. Правилнике су МУП вратиле надлежне службе јер је промењен више од 30 одсто - наводи Рашета.

Мало дозвола

У саопштењу је МУП навео и да је до четвртка 30 ауто-школа поднело захтев за нове дозволе за рад, као и да ће следеће недеље обавити „четири утврђивања услова за добијање дозвола“.

- Министарство унутрашњих послова је најавило да ће следеће недеље проверити четири школе које су поднеле захтеве. Колико им треба да тим темпом издају дозволе за 400 или 900 школа?! - пита се Рашета.На питања Курира МУП јуче није одговорио.

Проблем је решен

Стојадин Јовановић, директор Агенције за безбедност саобраћаја, сматра да је проблем решен, али нас је за објашњење упутио на МУП. Он сматра да је најважније да ауто-школе наставе да раде и да се поправљају услови за обуку.

- Сви треба да учине напор да почну да се примејнују нова правила - поручио је он.


#   МУП РС   ауто-школа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима