Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Auto-škole od danas ne rade?

rssBookmark and Share

26.10.2013. Autor: V.S Izvor:Kurir

Auto-školama u Srbiji, kojih ima oko 900, danas ističu rešenja za rad prema važećem zakonu o bezbednosti saobraćaja, potvrđuju u Zajednici auto-škola Srbije. Ni vlasnici auto-škola ni nadležno Ministarstvo unutrašnjih poslova ne znaju kako će se nadalje obučavati novi vozači.

Auto-škole od danas ne rade?

Promena zakona

Petar Rašeta, sekretar Zajednice auto-škola Srbije, kaže da se uprkos svim apelima ništa nije promenilo. Da bi važnost sadašnjih rešenja bila produžena, mora da se promeni član 351. Zakona.

U saopštenju izdatom u četvrtak MUP nigde nije spomenuo produžetak važenja rešenja, ali je optužio auto-škole da iz svojih interesa namerno miniraju nove pravilnike o obuci vozača, koji su poznati od 2009. godine.Rašeta smatra da će MUP verovatno nekim uputstvom produžiti rešenja auto-školama, ali nije mu jasno kako na taj način može da se promeni zakon.

- Ministarstvo obmanjivanje javnosti da su pravilnici poznati. Pravilnike su MUP vratile nadležne službe jer je promenjen više od 30 odsto - navodi Rašeta.

Malo dozvola

U saopštenju je MUP naveo i da je do četvrtka 30 auto-škola podnelo zahtev za nove dozvole za rad, kao i da će sledeće nedelje obaviti „četiri utvrđivanja uslova za dobijanje dozvola“.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je najavilo da će sledeće nedelje proveriti četiri škole koje su podnele zahteve. Koliko im treba da tim tempom izdaju dozvole za 400 ili 900 škola?! - pita se Rašeta.Na pitanja Kurira MUP juče nije odgovorio.

Problem je rešen

Stojadin Jovanović, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, smatra da je problem rešen, ali nas je za objašnjenje uputio na MUP. On smatra da je najvažnije da auto-škole nastave da rade i da se popravljaju uslovi za obuku.

- Svi treba da učine napor da počnu da se primejnuju nova pravila - poručio je on.


#   MUP RS   auto-škola
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima