Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бесплатан градски превоз за све пензионере у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 15.04.2023. Јужна Србија Инфо

Скупштина Града Прокупља на данашњем заседању донела је више значајних Одлука за живот и рад грађана од којих су приоритетне оне које се односе на комуналну делатност и градски превоз, који ће на основу Одлуке Скупштине убудуће бити бесплатан за све прокупачке пензионере.

Бесплатан градски превоз за све пензионере у Прокупљу

Говорећи на Скупштини народни посланик др Дарко Лакетић је истакао да у последње време Прокупље доживљава нагли успон који се огледа у изградњи значајних инфраструктурних објеката.

-Одговорна власт на челу са председником Србије Александром Вучићем и Владом Србије улаже велика напоре и новчана средства у овај крај који је деценијама уназад био запостављен, рекао је др Дарко Лакетић и нагласио да се улагањем у изградњу путева и објеката, здравство и школство подиже и животни стандард и услови живота грађана Топличког округа и Прокупља.

-Сведоци сте да смо у претходном периоду имали један значајан помак у коме смо започели изградњу Здравственог центра, нове градске пијаце, новог вртића, када смо реновирали здање прокупачке Гимназије и још много тога што се сигурно може назвати убрзаним напредком, рекао је др Лакетић.

-Трудимо се да сваким даном све више унапредимо квалитет  живота, да нашој деци омогућимо да живе и уче у најбољим условима јер она то заслужују, казао је др Лакетић и додао да се мора све учинити како би Прокупље постало град у коме је лепо и лагодно живети.

-Прокупље је један од ретких градова у Србији који нема топлану, али како ствари стоје и тај недостатак ћемо убрзо превазићи, истакао је др Лакетић обраћајући се одборницима. Он је објаснио да је Граду Прокупљу Република Србија одобрила пројекат вредан 7 милиона евра за изградњу топлане.

Др Лакетић је додао да ће тај вредан пројекат омогућити Прокупчанима да добију градску топлану, што значи да ће се много јефтиније грејати и имати много чистији град у еколошком смислу, јер је према његовим речима екологија значајна тема о којој до сада нико није бринуо уназад 20 и 30 година.

Када је екологија и унапређење живота у питању др Дарко Лакетић је истакао да је Прокупљу одобрен још један значајан пројекат који обухвата изградњу мреже колектора и фабрика за пречишћавање воде на целој територији града.


#   Прокупље   градски превоз   пензионери   Фликс бус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима