Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Besplatan gradski prevoz za sve penzionere u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 15.04.2023. Južna Srbija Info

Skupština Grada Prokuplja na današnjem zasedanju donela je više značajnih Odluka za život i rad građana od kojih su prioritetne one koje se odnose na komunalnu delatnost i gradski prevoz, koji će na osnovu Odluke Skupštine ubuduće biti besplatan za sve prokupačke penzionere.

Besplatan gradski prevoz za sve penzionere u Prokuplju

Govoreći na Skupštini narodni poslanik dr Darko Laketić je istakao da u poslednje vreme Prokuplje doživljava nagli uspon koji se ogleda u izgradnji značajnih infrastrukturnih objekata.

-Odgovorna vlast na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije ulaže velika napore i novčana sredstva u ovaj kraj koji je decenijama unazad bio zapostavljen, rekao je dr Darko Laketić i naglasio da se ulaganjem u izgradnju puteva i objekata, zdravstvo i školstvo podiže i životni standard i uslovi života građana Topličkog okruga i Prokuplja.

-Svedoci ste da smo u prethodnom periodu imali jedan značajan pomak u kome smo započeli izgradnju Zdravstvenog centra, nove gradske pijace, novog vrtića, kada smo renovirali zdanje prokupačke Gimnazije i još mnogo toga što se sigurno može nazvati ubrzanim napredkom, rekao je dr Laketić.

-Trudimo se da svakim danom sve više unapredimo kvalitet  života, da našoj deci omogućimo da žive i uče u najboljim uslovima jer ona to zaslužuju, kazao je dr Laketić i dodao da se mora sve učiniti kako bi Prokuplje postalo grad u kome je lepo i lagodno živeti.

-Prokuplje je jedan od retkih gradova u Srbiji koji nema toplanu, ali kako stvari stoje i taj nedostatak ćemo ubrzo prevazići, istakao je dr Laketić obraćajući se odbornicima. On je objasnio da je Gradu Prokuplju Republika Srbija odobrila projekat vredan 7 miliona evra za izgradnju toplane.

Dr Laketić je dodao da će taj vredan projekat omogućiti Prokupčanima da dobiju gradsku toplanu, što znači da će se mnogo jeftinije grejati i imati mnogo čistiji grad u ekološkom smislu, jer je prema njegovim rečima ekologija značajna tema o kojoj do sada niko nije brinuo unazad 20 i 30 godina.

Kada je ekologija i unapređenje života u pitanju dr Darko Laketić je istakao da je Prokuplju odobren još jedan značajan projekat koji obuhvata izgradnju mreže kolektora i fabrika za prečišćavanje vode na celoj teritoriji grada.

Komentara: 0


#   Prokuplje   gradski prevoz   penzioneri   Fliks bus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima