Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi gradski prevoznik u Prokuplju prvih nedelju dana vozi besplatno

rssBookmark and Share

Prokuplje 06.10.2022. Južna Srbija Info

Novi gradski prevoznik „Flks a Bus“ koji od 1. oktobra vozi na teritoriji grada Prokuplja, na gradskim linijama i u prigradskom saobraćaju, počeo je sa radom na zadovoljstvo građana koji su gotovo godinu dana bili bez gradskog i prigradskog prevoza zbog neažurnosti ranijeg prevoznika Niš-ekspresa.

Novi gradski prevoznik u Prokuplju prvih nedelju dana vozi besplatno

Kako su kazali iz „Fliks a Bus“ prvih nedelju dana, tokom  probnog perioda, građani će se njihovim autobusima voziti besplatno u gradskom saobraćaju, a početkom sledeće nedelje od 11. oktobra počeće prodaja autobuskih karata.

-Preduzeće „Fliks a Bus“ je iznajmilo objekat u sklopu prokupačke Autobuske stanice gde će biti i predstavništvo naše firme i gde će građani moći da kupe mesečne karte i obrate nam se za sve potrebne informacije, kazali su iz tog preduzeća.

Kako su naglasili od naredne nedelje će se sve precizno znati, oko polazaka i relacija, ali je već sada izvesno da će mesečne karte u gradskom prevozu za zaposlene iznositi 1.120 dinara, za đake 840 i za penzionere 910 dinara, što je tri puta jeftinije nego kod pređašnjeg prevoznika.

Pojedinačne karte na prigradskim relacijama kao i u gradskom prevozu kupovaće se kao i do sada kod vozača i njihova cene će zavisiti od kilometraže.

Tako će recimo u gradu za voznju do dva kilometara u jednom pravcu ili nekoliko stanica, biti potrebno 27 dinara, vožnja od tri do pet kilometara, od gradske Bolnice do Doma zdravlja ili Kasarne koštaće 48 dinara,  dok će najduže relacije od šest kilometara stajati 66 dinara, što je daleko jeftinije nego kod prethodnog prevoznika.

Ovih dana autobusi „Fliks a Busa“ u Prokuplju su puni putnika koji su oduševljeni kako uslugom i  izgledom novih savremenih i čistih autobusa, tako i  redovnim polascima i poštovanjem reda vožnje.

Tako sada, prema redu vožnje autobusi saobraćaju na svakih 15 minuta na relacijama Bolnica – Dom zdravlja, Sokobanjska – Bolnica, Selište – Novo Naselje, Sokolica -Novo Naselje, kao i prema selima Babotinac, Gornja Rečica, Klisurica, Donja Bresnica, Mikulovac, Donja Konjuša, Babin Potok, Gornja Stražava, Vodice, Donja Trnava, Bumburek, Žitni Potok, Tovrljane, radnim danima i vikendom.

Red vožnje autobusa u gradskom i prigradskom saobraćaju istaknut je na svakom stajalištu, a takođe se može videti na sajtu Grada Prokuplja, na kome se nalazi i broj telefona „Fliks Busa“ 066 9005007 na koji građani mogu dobiti sve dodatne informacije.

Komentara: 0


#   Prokuplje   gradski prevoz   Fliks bus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima