Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови градски превозник у Прокупљу првих недељу дана вози бесплатно

rssBookmark and Share

Прокупље 06.10.2022. Јужна Србија Инфо

Нови градски превозник „Флкс а Бус“ који од 1. октобра вози на територији града Прокупља, на градским линијама и у приградском саобраћају, почео је са радом на задовољство грађана који су готово годину дана били без градског и приградског превоза због неажурности ранијег превозника Ниш-експреса.

Нови градски превозник у Прокупљу првих недељу дана вози бесплатно

Како су казали из „Фликс а Бус“ првих недељу дана, током  пробног периода, грађани ће се њиховим аутобусима возити бесплатно у градском саобраћају, а почетком следеће недеље од 11. октобра почеће продаја аутобуских карата.

-Предузеће „Фликс а Бус“ је изнајмило објекат у склопу прокупачке Аутобуске станице где ће бити и представништво наше фирме и где ће грађани моћи да купе месечне карте и обрате нам се за све потребне информације, казали су из тог предузећа.

Како су нагласили од наредне недеље ће се све прецизно знати, око полазака и релација, али је већ сада извесно да ће месечне карте у градском превозу за запослене износити 1.120 динара, за ђаке 840 и за пензионере 910 динара, што је три пута јефтиније него код пређашњег превозника.

Појединачне карте на приградским релацијама као и у градском превозу куповаће се као и до сада код возача и њихова цене ће зависити од километраже.

Тако ће рецимо у граду за возњу до два километара у једном правцу или неколико станица, бити потребно 27 динара, вожња од три до пет километара, од градске Болнице до Дома здравља или Касарне коштаће 48 динара,  док ће најдуже релације од шест километара стајати 66 динара, што је далеко јефтиније него код претходног превозника.

Ових дана аутобуси „Фликс а Буса“ у Прокупљу су пуни путника који су одушевљени како услугом и  изгледом нових савремених и чистих аутобуса, тако и  редовним поласцима и поштовањем реда вожње.

Тако сада, према реду вожње аутобуси саобраћају на сваких 15 минута на релацијама Болница – Дом здравља, Сокобањска – Болница, Селиште – Ново Насеље, Соколица -Ново Насеље, као и према селима Баботинац, Горња Речица, Клисурица, Доња Бресница, Микуловац, Доња Коњуша, Бабин Поток, Горња Стражава, Водице, Доња Трнава, Бумбурек, Житни Поток, Товрљане, радним данима и викендом.

Ред вожње аутобуса у градском и приградском саобраћају истакнут је на сваком стајалишту, а такође се може видети на сајту Града Прокупља, на коме се налази и број телефона „Фликс Буса“ 066 9005007 на који грађани могу добити све додатне информације.


#   Прокупље   градски превоз   Фликс бус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима