Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бивши директор тражи заштиту због мобинга

rssBookmark and Share

11.09.2013. Autor: Blic

Смењени директор РФЗО филијале у Нишу Благоје Брадић, поднео је захтев за покретање поступка за заштиту од злостављања против в. д. директорке Светлане Милијић, пише “Блиц”.

Бивши директор тражи заштиту због мобинга

Брадићу који је експресно разрешен дужности почетком августа, како он тврди, без образложења додељено је ново решење на потпис када је и постављен за помоћника в.д. директора.

Брадић наводно није имао право приступа састанцима колегијума, па је, како каже, био принуђен да поднесе пријаву да би заштитио своја права.

О свим догађајима у нишкој филијали, РФЗО још ћути иако је истекао законски рок за одговоре од 15 дана. В.д. директорка Филијале у Нишу Светлана Милијић, преко секретарице је поручила да не жели да даје изјаве док не добије сагласност централе, док се Благоје Брадић одазвао на наш позив.

- Тачно је да имам проблеме на послу, али пошто сам поново на боловању и не могу да дајем изјаве за медије, молим вас, обратите се мом адвокату - рекао је кратко Брадић.


Адвокат Александар Куљак нам је потврдио да је бивши директор поднео захтев за заштиту због мобинга против Светлане Милијић.

- По повратку са боловања нова директорка је забранила Брадићу присуство састанцима колегијума, а није му дат рачунар због чега није могао квалитетно да обавља радне задатке. Све је то довело до нарушавања његовог здравственог стања, услед чега је отишао на боловање и поднео захтев за спречавање злостављања - каже Куљак.

Брадићев адвокат додаје да је тужба против РФЗО предата Основном суду у Нишу ради поништења одлуке о разрешењу и анекса о измени уговорених услова рада.

- Одлука је незаконита јер статут Фонда предвиђа могућност разрешења тек у случају смрти или одласка на неку другу функцију. Указујемо да је Брадић изабран на четири године и да није постојао ниједан законски разлог за разрешење пре истека мандата. Пре разрешења против Брадића нису вођени никакви поступци, што указује на то да је савесно и законито обављао поверене послове - каже адвокат.

Он тврди и да је анекс о измени уговорених услова рада незаконит јер је радно место помоћника директора систематизовано исти дан када је донета одлука о разрешењу, “што указује на то да је искључиви циљ био уклањање Брадића са места директора мимо законских прописа”.


#     Светлана Милијић   Благоје Брадић   радно место
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима