Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bivši direktor traži zaštitu zbog mobinga

rssBookmark and Share

11.09.2013. Autor: Blic

Smenjeni direktor RFZO filijale u Nišu Blagoje Bradić, podneo je zahtev za pokretanje postupka za zaštitu od zlostavljanja protiv v. d. direktorke Svetlane Milijić, piše “Blic”.

Bivši direktor traži zaštitu zbog mobinga

Bradiću koji je ekspresno razrešen dužnosti početkom avgusta, kako on tvrdi, bez obrazloženja dodeljeno je novo rešenje na potpis kada je i postavljen za pomoćnika v.d. direktora.

Bradić navodno nije imao pravo pristupa sastancima kolegijuma, pa je, kako kaže, bio prinuđen da podnese prijavu da bi zaštitio svoja prava.

O svim događajima u niškoj filijali, RFZO još ćuti iako je istekao zakonski rok za odgovore od 15 dana. V.d. direktorka Filijale u Nišu Svetlana Milijić, preko sekretarice je poručila da ne želi da daje izjave dok ne dobije saglasnost centrale, dok se Blagoje Bradić odazvao na naš poziv.

- Tačno je da imam probleme na poslu, ali pošto sam ponovo na bolovanju i ne mogu da dajem izjave za medije, molim vas, obratite se mom advokatu - rekao je kratko Bradić.


Advokat Aleksandar Kuljak nam je potvrdio da je bivši direktor podneo zahtev za zaštitu zbog mobinga protiv Svetlane Milijić.

- Po povratku sa bolovanja nova direktorka je zabranila Bradiću prisustvo sastancima kolegijuma, a nije mu dat računar zbog čega nije mogao kvalitetno da obavlja radne zadatke. Sve je to dovelo do narušavanja njegovog zdravstvenog stanja, usled čega je otišao na bolovanje i podneo zahtev za sprečavanje zlostavljanja - kaže Kuljak.

Bradićev advokat dodaje da je tužba protiv RFZO predata Osnovnom sudu u Nišu radi poništenja odluke o razrešenju i aneksa o izmeni ugovorenih uslova rada.

- Odluka je nezakonita jer statut Fonda predviđa mogućnost razrešenja tek u slučaju smrti ili odlaska na neku drugu funkciju. Ukazujemo da je Bradić izabran na četiri godine i da nije postojao nijedan zakonski razlog za razrešenje pre isteka mandata. Pre razrešenja protiv Bradića nisu vođeni nikakvi postupci, što ukazuje na to da je savesno i zakonito obavljao poverene poslove - kaže advokat.

On tvrdi i da je aneks o izmeni ugovorenih uslova rada nezakonit jer je radno mesto pomoćnika direktora sistematizovano isti dan kada je doneta odluka o razrešenju, “što ukazuje na to da je isključivi cilj bio uklanjanje Bradića sa mesta direktora mimo zakonskih propisa”.


#     Svetlana Milijić   Blagoje Bradić   radno mesto
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima