Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Дан без аутомобила ” у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 20.09.2019. Јужна Србија Инфо

У Нишу је обележена Европска недеља мобилности, програмом на Тргу краља Милана. Ова европска иницијатива подстиче градове на увођење мера одрживог транспорта и позива људе да промене понашање у саобраћају – опредељујући се за алтернативне видове превоза уместо аутомобила.

"Дан без аутомобила ” у Нишу

Град Ниш je, као и претходних година, узео активно учешће у међународној кампањи чији је мото ове године „Пешачите са нама“.

У оквиру  манифестације „Дан без аутомобила“ на Тргу Краља Милана своје вештине представили су  спортисти и деца предшколског и школског узраста.

Организована је и  рекреативна бициклистичка вожња од Трга Краља Милана, улицама Стефана Првовенчаног, 7. јули и Булевар Немањића до Дома здравља, улицом Војводе Мишића до раскрснице Црвени певац и улицом Вожда Карађорађа назад до Трга Краља Милана.

"Европска недеља мобилности" је манифестација којом се промовишу алтернативни видови саобраћаја у односу на моторизовани саобраћај који користи фосилна горива.

Циљ Европске недеље мобилности је да се промотивним манифестацијама и спровођењем макар једне трајне мере одрживе урбане мобилности учини напор да се смањи коришћење путничких аутомобила и побољшају услови за јавни саобраћај, кретање бициклиста и пешака.


#   Ниш   ЕУ   здравље   пешак   бицикл   Дан без аутомобила
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима