Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сви грађани који се врате у Србију са летовања обавезни да се јаве свом лекару или епидемиологу

rssBookmark and Share

Ниш 14.09.2020. РТС, Танјуг, Јужна Србија Инфо

Као разлог за благи пораст новозаражених надлежни виде у повратку са летовања из Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Кризни штаб одлучио је да сви грађани који се врате са летовања треба да се јаве свом лекару или епидемиологу у року од 24 сата. Одлука ступа на снагу у петак у 18 сати. Апел грађанима да се врате са летовања до петка.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Не ради се о самоизолацији већ о надзору.

Надзор ће подразумевати одређену динамику јављања здравственим службама, са циљем контроле потенцијалног уноса коронавируса у земљу.

О тачном начину надзора грађани ће бити обавештени до петка.

Према последњим подацима, у Србији су од ковида 19 преминуле две особе. Потврђено је 108 нових случајева заразе коронавирусом. Тестиране 3.082 особе. На респиратору 28 пацијената.

У Нишу 9 нових случајева

У Covid објектима Клиничког Центра Ниш, хоспитализовано је укупно 48 пацијената. Код 9 пацијената је потврђено присуство вируса Covid-19. Међу хоспитализованим пацијентима, нема деце заражене вирусом Covid -19.

Од укупног броја хоспитализованих, потврђених пацијената, 1 је прикључен на апарат за вештачку вентилацију и налази се у јако тешком општем стању.

Сви пацијенти су под 24 - часовним надзором и детаљним мониторингом животних функција од стране лекара и медицинског особља нишког Kлиничког центра.

Њихов клинички статус се процењује из минута у минут, а терапијске мере предузимају у односу на терапијски одговор.

У ЗЦ Лековац у Covid болници, тренутно је хоспитализовано 5 пацијената. Код 3 пацијената је потврђено присуство вируса Covid -19.

У 3 Covid болнице у ЗЦ Врање, укупно су хоспитализована 27 пацијента. Код 15 пацијената је потврђено присуство вируса.

Међу хоспитализованим пацијентима, нема деце заражене вирусом Covid -19.

У ЗЦ Сурдулица, у Covid болници тренутно је хоспитализован 9 пацијент. Код 7 пацијената је потврђено присуство вируса Covid-19.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Клинички центар Ниш   туристи   надзор   кризни штаб   епидемиолог   лекари   Коронавирус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима