Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svi građani koji se vrate u Srbiju sa letovanja obavezni da se jave svom lekaru ili epidemiologu

rssBookmark and Share

Niš 14.09.2020. RTS, Tanjug, Južna Srbija Info

Kao razlog za blagi porast novozaraženih nadležni vide u povratku sa letovanja iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Krizni štab odlučio je da svi građani koji se vrate sa letovanja treba da se jave svom lekaru ili epidemiologu u roku od 24 sata. Odluka stupa na snagu u petak u 18 sati. Apel građanima da se vrate sa letovanja do petka.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Ne radi se o samoizolaciji već o nadzoru.

Nadzor će podrazumevati određenu dinamiku javljanja zdravstvenim službama, sa ciljem kontrole potencijalnog unosa koronavirusa u zemlju.

O tačnom načinu nadzora građani će biti obavešteni do petka.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su od kovida 19 preminule dve osobe. Potvrđeno je 108 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirane 3.082 osobe. Na respiratoru 28 pacijenata.

U Nišu 9 novih slučajeva

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 48 pacijenata. Kod 9 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 1 je priključen na aparat za veštačku ventilaciju i nalazi se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 5 pacijenata. Kod 3 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 3 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno su hospitalizovana 27 pacijenta. Kod 15 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno je hospitalizovan 9 pacijent. Kod 7 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

 

Komentara: 0


#   Niš   Klinički centar Niš   turisti   nadzor   krizni štab   epidemiolog   lekari   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima