Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директор предложио да ђаци носе кациге у клупи

rssBookmark and Share

22.03.2013. Autor: T.E.-JužnaSrbija.Info Photo: vtnews.vt.edu

У једној школи у Нишу, директор је предложио ингениозан начин заштите ученика од насиља једног њиховог вршњака. Наиме, предложено је да на конто заштите током предавања, деца носе, ни мање ни више, него заштитне кациге.

Директор предложио да ђаци носе кациге у клупи
Како би се ученици заштитили од насиља једног вршњака, у нишкој школи "14. октобар" за основно и средње образовање деце са посебним потребама у Нишу, предложено је да они на настави носе заштитне кациге.

Овакав "јединствен" предлог, како тврде родитељи основаца, уследио је после њихове жалбе да су им деца изложена свакодневној тортури једног агресивног ђака трећег разреда.

Родитељи упозоравају да ученик А. Д. свакодневно изазове неки инцидент, туче вршњаке или се на други начин физички иживљава над њима.

Тим поводом, крајем јануара одржан је састанак Тима за заштиту деце од злостављања, запостављања и занемаривања. У присуству просветног инспектора, представника Школске управе и Центра за социјални рад, директор школе "14. октобар" Зоран Николић обелоданио је невероватан податак.

"Родитељима сам сугерисао да набаве заштитне кациге, али нису прихватили", речи су директора Николића, унете у записник са овог састанка.

Николић, у изјави за Новости, каже да је предлагао кациге, али не за сву децу, већ само за малишана који је агресиван, јер је склон самоповређивању.

"Сличне мере се предузимају у Центру за аутизам у Риминију, где сам боравио прошле године, а моја изјава о кацигама у множини вероватно је техничка грешка у записнику са састанка, каже директор.

Сличан проблем постоји и у Основној школи "Бранко Радичевић" у Батајници где агресиван ученик терорише цело одељење. Родитељи су проблем "решили" тако што децу не шаљу у школу.


#     образовање   Зоран Николић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима