Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktor predložio da đaci nose kacige u klupi

rssBookmark and Share

22.03.2013. Autor: T.E.-JužnaSrbija.Info Photo: vtnews.vt.edu

U jednoj školi u Nišu, direktor je predložio ingeniozan način zaštite učenika od nasilja jednog njihovog vršnjaka. Naime, predloženo je da na konto zaštite tokom predavanja, deca nose, ni manje ni više, nego zaštitne kacige.

Direktor predložio da đaci nose kacige u klupi
Kako bi se učenici zaštitili od nasilja jednog vršnjaka, u niškoj školi "14. oktobar" za osnovno i srednje obrazovanje dece sa posebnim potrebama u Nišu, predloženo je da oni na nastavi nose zaštitne kacige.

Ovakav "jedinstven" predlog, kako tvrde roditelji osnovaca, usledio je posle njihove žalbe da su im deca izložena svakodnevnoj torturi jednog agresivnog đaka trećeg razreda.

Roditelji upozoravaju da učenik A. D. svakodnevno izazove neki incident, tuče vršnjake ili se na drugi način fizički iživljava nad njima.

Tim povodom, krajem januara održan je sastanak Tima za zaštitu dece od zlostavljanja, zapostavljanja i zanemarivanja. U prisustvu prosvetnog inspektora, predstavnika Školske uprave i Centra za socijalni rad, direktor škole "14. oktobar" Zoran Nikolić obelodanio je neverovatan podatak.

"Roditeljima sam sugerisao da nabave zaštitne kacige, ali nisu prihvatili", reči su direktora Nikolića, unete u zapisnik sa ovog sastanka.

Nikolić, u izjavi za Novosti, kaže da je predlagao kacige, ali ne za svu decu, već samo za mališana koji je agresivan, jer je sklon samopovređivanju.

"Slične mere se preduzimaju u Centru za autizam u Riminiju, gde sam boravio prošle godine, a moja izjava o kacigama u množini verovatno je tehnička greška u zapisniku sa sastanka, kaže direktor.

Sličan problem postoji i u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Batajnici gde agresivan učenik teroriše celo odeljenje. Roditelji su problem "rešili" tako što decu ne šalju u školu.


#     obrazovanje   Zoran Nikolić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima