Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дисциплински поступак због бацања дневника у реку

rssBookmark and Share

Топлица река 05.03.2013. Autor. M.Maksimović - JužnaSrbija.Info

Ученици треће године Куршумлијске Гимназије К.М, Б.Н и М.Д поред тога што су украли дневнике из наставничке зборнице и бацили их у реку Топлица сами су исправљали оцене.

Дисциплински поступак због бацања дневника у реку
Ученици који су починили ово кривично дело имали су готово све негативне оцене, као и велики број неоправданих изостанака због чега су били пред искључењем из школе.

- Против једног од њих у току је дисциплински поступак, док су два ученика одмах исписана из школе, Изјавила је данас директорка Гимназија у Куршумлији Љиљана Милојковић која је родитеље ученика више пута упозоравала на њихове сталне изостанке, лоше оцене и проблематично понашање, али родитељи за то нису марили.

Насиље у основним и средњим школама на подручију Топличког округа је у знатном порасту, пре само четири дана група ученика претукла је школског педагога Пољопривредне школе у Прокупљу, а пре неколико месеци унутар саме Економске школе у Куршумлији најпре вербално а потом и физички нападнут је Стефан Радовић, јавности познат јер се јавно декларисао као хомосексуалац. Према његовим речима због сталне тортуре, омаловажавања и шиканирања која је трпео у школи, био је принуђен да школовање настави ванредно.

Све школе имају само по једног школског полицајца, немају ноћног чувара баш као ни видео надзор и рефлекторе.

Такође и ако је истакнуто да је строго забрањено пушење, у школским двориштима стална су окупљања за време малих и великих одмора где поред цигартеа ученици користе и алкохол, а флаше од алкохола и опушке остављају за собом нашта нико од надлежних нереагује.


#   Стефан Радовић   школе   Топлица река   видео надзор   дисциплински поступак   кривично дело   Љиљана Милојковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима