Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Disciplinski postupak zbog bacanja dnevnika u reku

rssBookmark and Share

Toplica reka 05.03.2013. Autor. M.Maksimović - JužnaSrbija.Info

Učenici treće godine Kuršumlijske Gimnazije K.M, B.N i M.D pored toga što su ukrali dnevnike iz nastavničke zbornice i bacili ih u reku Toplica sami su ispravljali ocene.

Disciplinski postupak zbog bacanja dnevnika u reku
Učenici koji su počinili ovo krivično delo imali su gotovo sve negativne ocene, kao i veliki broj neopravdanih izostanaka zbog čega su bili pred isključenjem iz škole.

- Protiv jednog od njih u toku je disciplinski postupak, dok su dva učenika odmah ispisana iz škole, Izjavila je danas direktorka Gimnazija u Kuršumliji Ljiljana Milojković koja je roditelje učenika više puta upozoravala na njihove stalne izostanke, loše ocene i problematično ponašanje, ali roditelji za to nisu marili.

Nasilje u osnovnim i srednjim školama na područiju Topličkog okruga je u znatnom porastu, pre samo četiri dana grupa učenika pretukla je školskog pedagoga Poljoprivredne škole u Prokuplju, a pre nekoliko meseci unutar same Ekonomske škole u Kuršumliji najpre verbalno a potom i fizički napadnut je Stefan Radović, javnosti poznat jer se javno deklarisao kao homoseksualac. Prema njegovim rečima zbog stalne torture, omalovažavanja i šikaniranja koja je trpeo u školi, bio je prinuđen da školovanje nastavi vanredno.

Sve škole imaju samo po jednog školskog policajca, nemaju noćnog čuvara baš kao ni video nadzor i reflektore.

Takođe i ako je istaknuto da je strogo zabranjeno pušenje, u školskim dvorištima stalna su okupljanja za vreme malih i velikih odmora gde pored cigartea učenici koriste i alkohol, a flaše od alkohola i opuške ostavljaju za sobom našta niko od nadležnih nereaguje.


#   Stefan Radović   škole   Toplica reka   video nadzor   disciplinski postupak   krivično delo   Ljiljana Milojković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima