Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Др Ђорђевић : Контрола ће утврдити истину

rssBookmark and Share

24.09.2011. Аutor | S.R |

Љиљана Ђорђевић докторка Хирушке клинике у Нишу која је од тумора дојке пре две године оперисла Драгану Благојевић (40) из Прокупља код које је приликом операције у десној дојци заборављена цев дуга чак десетак центиметра , у изјави за ''Јужну Србију'' најављује да ће поднети контра тужбу као и да ће контрола утврдити истину.

Ипак ,убрзо након разговора са нашим новинаром позвао нас је и адвокат поменуте докторке захтвајући од нас да ништа од онога што нам је Др Ђорђевић казала не објавимо.

Др Ђорђевић :  Контрола ће утврдити истину

Др Љиљана Ђорђевић није негирала да је пацијенткиња након операције долазила на редовне контроле, о чему постоје лекарски извештаји .

У отпусној листи, коју је између осталих потписала и сама др Лидија Ђорђевић, која је оперисала Драгану, написано је да „постоперативни ток протиче уредно, да је рана мирна, а дрен извађен".

-Ма шта ко тврдио имамо на увид чврст доказ, тужићемо кога треба, али сматрам да наш пример није усамљен и да има много оних који су претрпели сличну драму,али се не усуђују да проговоре о томе,Каже Горан Благојевић,он је за ''Јужну Србију'' раније изјавио да је разговарао са докторком Лидијом Ђорђевић која му је у телефонском разговору како тврди Благојевић казала ''Да је дрен у дојци његове супруге заборавила да извади медицинска сестра,а не она'' .

-У што краћем року испитаћемо све околности овог случаја и предузећемо мере против оних који су начинили ту грешку - рекао је проф. др Борислав Каменов, в. д. директора нишког клиничког центра.

У Прокупачкој болници кажу да је Дрен  извађен уз велике муке и напоре, јер је временом урастао у мишиће,као и да је било је потешкоћа око његовог уклањања .

Убрзо након што је наш новинар разговарао са Др.Лидијом Ђорђевић позвао нас је и адвокат поменуте докторке захтвајући од нас да ништа од онога што нам је Др Ђорђевић казала не објавимо и да је ''неузнемиравамо'' након чега нам је прекинуо везу.

На фотографији можете видети цев дугу десетак центиметра коју су из дојке Драгане Благојевић извадили лекари Хирушког одељења опште болнице у Прокупљу .


#   медицинска сестра   Ана Ђорђевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима