Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dr Đorđević : Kontrola će utvrditi istinu

rssBookmark and Share

24.09.2011. Autor | S.R |

Ljiljana Đorđević doktorka Hiruške klinike u Nišu koja je od tumora dojke pre dve godine operisla Draganu Blagojević (40) iz Prokuplja kod koje je prilikom operacije u desnoj dojci zaboravljena cev duga čak desetak centimetra , u izjavi za ''Južnu Srbiju'' najavljuje da će podneti kontra tužbu kao i da će kontrola utvrditi istinu.

Ipak ,ubrzo nakon razgovora sa našim novinarom pozvao nas je i advokat pomenute doktorke zahtvajući od nas da ništa od onoga što nam je Dr Đorđević kazala ne objavimo.

Dr Đorđević :  Kontrola će utvrditi istinu

Dr Ljiljana Đorđević nije negirala da je pacijentkinja nakon operacije dolazila na redovne kontrole, o čemu postoje lekarski izveštaji .

U otpusnoj listi, koju je između ostalih potpisala i sama dr Lidija Đorđević, koja je operisala Draganu, napisano je da „postoperativni tok protiče uredno, da je rana mirna, a dren izvađen".

-Ma šta ko tvrdio imamo na uvid čvrst dokaz, tužićemo koga treba, ali smatram da naš primer nije usamljen i da ima mnogo onih koji su pretrpeli sličnu dramu,ali se ne usuđuju da progovore o tome,Kaže Goran Blagojević,on je za ''Južnu Srbiju'' ranije izjavio da je razgovarao sa doktorkom Lidijom Đorđević koja mu je u telefonskom razgovoru kako tvrdi Blagojević kazala ''Da je dren u dojci njegove supruge zaboravila da izvadi medicinska sestra,a ne ona'' .

-U što kraćem roku ispitaćemo sve okolnosti ovog slučaja i preduzećemo mere protiv onih koji su načinili tu grešku - rekao je prof. dr Borislav Kamenov, v. d. direktora niškog kliničkog centra.

U Prokupačkoj bolnici kažu da je Dren  izvađen uz velike muke i napore, jer je vremenom urastao u mišiće,kao i da je bilo je poteškoća oko njegovog uklanjanja .

Ubrzo nakon što je naš novinar razgovarao sa Dr.Lidijom Đorđević pozvao nas je i advokat pomenute doktorke zahtvajući od nas da ništa od onoga što nam je Dr Đorđević kazala ne objavimo i da je ''neuznemiravamo'' nakon čega nam je prekinuo vezu.

Na fotografiji možete videti cev dugu desetak centimetra koju su iz dojke Dragane Blagojević izvadili lekari Hiruškog odeljenja opšte bolnice u Prokuplju .


#   medicinska sestra   Ana Đorđević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima