Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Др Каменов директор Клиничког центра у Нишу

rssBookmark and Share

17.02.2011. Извор: Данас, Јужне вести

Кадровска комисија Владе Србије одлучила је јуче да вршилац дужности директора Клиничког центра у Нишу буде кандидат Г17 плус Борислав Каменов, а не Зорана Радовановића (СПС), кога је предложио Управни одбор ове институције, сазнаје Данас.

Др Каменов директор Клиничког центра у Нишу
Ниш -Да се о овоме размишља у Београду говори и чињеница да је др Србобран Тренкић (Г17), досадашњи директор поднео оставку на ту функцију и то тек након што му је истекао мандат а Управни одбор већ предложио др Радовановића за новог директора. Тако је формално створена могућност да др Каменов постане макар ВД директор.

Према писању листа "Данас", Кадровска комисија Владе овакву одлуку је донела како би се „очувао континуитет рада“ у нишком центру.

- Ово је изненађење, јер ја као актуелни заменик директора, кога је именовала влада, имам иста овлашћења као директор КЦ, па никаквог прекида континуитета није било након недавне оставке досадашњег директора КЦ Србобрана Тренкића (Г17 плус). Осим тога, одлука и документација УО КЦ већ је предата у Министарство здравља и именовање директора КЦ требало би да буде брзо завршено - рекао је Радовановић.

Према непотврђеним информацијама синдикати Клиничког центра упутили су већ протестна писма премијеру Мирку Цветковићу, заменику премијера Ивици Дачићу, министру здравља у оставци Томици Милосављевићу и председнику Кадровске комисије владе Оливеру Дулићу, захтевајући да се „поштује законска процедура“.

Управни одбор Клиничког центра 8. фебруара донео је одлуку да Зоран Радовановић буде кандидат за директора и тај предлог је по процедури требало да иде пред Кадровску комисију и на владу.

Подсетимо, гостујући на ТВ5 неколико дана касније председник Г17 плус Млађан Динкић, изјавио је да "Радовановић неће бити директор Клиничког центра, биће Каменов. Сачекајте и видећете, тако ће бити".


#     Млађан Динкић   Зоран Радовановић   Министарство здравља   Србобран Тренкић   Управни одбор
@tigerzoki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима