Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dr Kamenov direktor Kliničkog centra u Nišu

rssBookmark and Share

17.02.2011. Izvor: Danas, Južne vesti

Kadrovska komisija Vlade Srbije odlučila je juče da vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra u Nišu bude kandidat G17 plus Borislav Kamenov, a ne Zorana Radovanovića (SPS), koga je predložio Upravni odbor ove institucije, saznaje Danas.

Dr Kamenov direktor Kliničkog centra u Nišu
Niš -Da se o ovome razmišlja u Beogradu govori i činjenica da je dr Srbobran Trenkić (G17), dosadašnji direktor podneo ostavku na tu funkciju i to tek nakon što mu je istekao mandat a Upravni odbor već predložio dr Radovanovića za novog direktora. Tako je formalno stvorena mogućnost da dr Kamenov postane makar VD direktor.

Prema pisanju lista "Danas", Kadrovska komisija Vlade ovakvu odluku je donela kako bi se „očuvao kontinuitet rada“ u niškom centru.

- Ovo je iznenađenje, jer ja kao aktuelni zamenik direktora, koga je imenovala vlada, imam ista ovlašćenja kao direktor KC, pa nikakvog prekida kontinuiteta nije bilo nakon nedavne ostavke dosadašnjeg direktora KC Srbobrana Trenkića (G17 plus). Osim toga, odluka i dokumentacija UO KC već je predata u Ministarstvo zdravlja i imenovanje direktora KC trebalo bi da bude brzo završeno - rekao je Radovanović.

Prema nepotvrđenim informacijama sindikati Kliničkog centra uputili su već protestna pisma premijeru Mirku Cvetkoviću, zameniku premijera Ivici Dačiću, ministru zdravlja u ostavci Tomici Milosavljeviću i predsedniku Kadrovske komisije vlade Oliveru Duliću, zahtevajući da se „poštuje zakonska procedura“.

Upravni odbor Kliničkog centra 8. februara doneo je odluku da Zoran Radovanović bude kandidat za direktora i taj predlog je po proceduri trebalo da ide pred Kadrovsku komisiju i na vladu.

Podsetimo, gostujući na TV5 nekoliko dana kasnije predsednik G17 plus Mlađan Dinkić, izjavio je da "Radovanović neće biti direktor Kliničkog centra, biće Kamenov. Sačekajte i videćete, tako će biti".


#     Mlađan Dinkić   Zoran Radovanović   Ministarstvo zdravlja   Srbobran Trenkić   Upravni odbor
@tigerzoki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima