Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дронови као поклон нишким основним школама

rssBookmark and Share

Ниш 10.09.2021. Јужна Србија Инфо

Настављајући сарадњу са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а на основу потписаног Меморандума "За лепшу школу", Ротари клубови у Србији покренули су акцију за набавку беспилотних летелица – дронова за основне школе, а са циљем учења програмских језика скреч и пајтон који су предвиђени наставним планом и програмом информатике за ученике 5. и 6. разреда.

Дронови као поклон нишким основним школама

Пројекат су финансијски помогли Ротари Фондација и ротаријанци из САД, Немачке, Аустралије, Словеније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске  и Србије. Носилац пројекта је Ротари клуб Сремска Митровица а главни инострани партнер је Ротари клуб Кочани из Северне Македоније.    
 
Сакупљено је 117.200 $ и набављено 670 дронова за основне школе у Србији у великом броју градова. За преко 200 наставника информатике и основа технике ротаријанци организују и бесплатне семинаре како би стечена знања наставници што боље пренели својим ђацима.

Семинари и уручење донације организују се у 9 градова у Србији, који ће заједно са Ротари клубовима бити домаћини школама и из околних места.

"Јуче је у Нишу представницима 36 основних школа дронове уручила гувернерка дистрикта Зорица Јестровић заједно са паст гувернером Данилом Левњаићем, паст гувернером Владаном Матићем, дистриктним секретаром Владимиром Лалошевићем уз подршку председника 4 нишка клуба (Ротарy клуб Ниш, Ротарy клуб Ниш центар, Ротарy клуб Ниш Константин, Ротарy клуб Ниш Медијана), многобројних чланова и изнад свега захваљујући огромној подршци града Ниша и градоначелнице Драгане Сотировски", кажу дародавци.


#   Ниш   дрон   Ротери клуб   основна школа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима