Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Годишњица убиства премијера Зорана Ђинђића - шетња и помен у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 12.03.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Годишњица убиства премијера Зорана Ђинђића је трагичан дан који се данас обележава у Србији. Ђинђић је био видан политичар и лидер, чија смрт је оставила дубоке рани на политичкој сцени Србије и шире. Шетња и помен у Нишу

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

Убиство Зорана Ђинђића, које се десило 12. марта 2003. године, означило је преломни тренутак у српској историји. Након његове смрти, Србија је пролазила кроз турбулентан период, а пресуда извршиоцима његовог убиства послужила је као део праведности и законитости која је тражена у послератном периоду.

Његова заоставштина и део његових идеала наставили су да утичу на политичку сцену Србије и да обликују њене текуће развојне токове. Његова смрт остане подсећање на важност борбе против корупције, криминала и за демократске промене.

Обележавање годишњице убиства Зорана Ђинђића служи и као потсећање на важност његовог наследства и идеала за будућност Србије.

Демократска странка позвалаа  је грађане да се окупе данас у 15 сати на Тргу краља Милана како би обележили 21. годишњицу од убиства премијера Србије Зорана Ђинђића.

Шетња кроз центар града завршиће се поменом у Зоранову част у Саборној цркви у 16 сати, на који позив упутила Коалиција Нишмој град".

. Ова иницијатива има за циљ да се одаје пошта Ђинђићевом наслеђу и идејама, као и да се покаже јединство у промоцији демократије и борби против криминала и корупције.

 


#   Ниш   ДС   убиство   Влада Републике Србије   годишњица   Зоран Ђинђић   Саборна црква   помен   Коалиција Ниш мој град
@demokrate @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима