Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Godišnjica ubistva premijera Zorana Đinđića - šetnja i pomen u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 12.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Godišnjica ubistva premijera Zorana Đinđića je tragičan dan koji se danas obeležava u Srbiji. Đinđić je bio vidan političar i lider, čija smrt je ostavila duboke rani na političkoj sceni Srbije i šire. Šetnja i pomen u Nišu

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Ubistvo Zorana Đinđića, koje se desilo 12. marta 2003. godine, označilo je prelomni trenutak u srpskoj istoriji. Nakon njegove smrti, Srbija je prolazila kroz turbulentan period, a presuda izvršiocima njegovog ubistva poslužila je kao deo pravednosti i zakonitosti koja je tražena u posleratnom periodu.

Njegova zaostavština i deo njegovih ideala nastavili su da utiču na političku scenu Srbije i da oblikuju njene tekuće razvojne tokove. Njegova smrt ostane podsećanje na važnost borbe protiv korupcije, kriminala i za demokratske promene.

Obeležavanje godišnjice ubistva Zorana Đinđića služi i kao potsećanje na važnost njegovog nasledstva i ideala za budućnost Srbije.

Demokratska stranka pozvalaa  je građane da se okupe danas u 15 sati na Trgu kralja Milana kako bi obeležili 21. godišnjicu od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Šetnja kroz centar grada završiće se pomenom u Zoranovu čast u Sabornoj crkvi u 16 sati, na koji poziv uputila Koalicija Nišmoj grad".

. Ova inicijativa ima za cilj da se odaje pošta Đinđićevom nasleđu i idejama, kao i da se pokaže jedinstvo u promociji demokratije i borbi protiv kriminala i korupcije.

 


#   Niš   DS   ubistvo   Vlada Republike Srbije   godišnjica   Zoran Đinđić   Saborna crkva   pomen   Koalicija Niš moj grad
@demokrate @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima