Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održan pomen tragično nastradalom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću

rssBookmark and Share

Niš 12.03.2019. Južna Srbija Info

Na godišnjicu smrti Zorana Đinđića, članovi Demokratske stranke u Nišu i poštovaoci prvog demokratskog premijera Srbije, koji je ubijen pre 16 godina, organizovali su počasnu šetnju, od prostorija niškog DS-a do Saborne crkve.

Održan pomen tragično nastradalom premijeru Srbije Zoranu Đinđiću

Izjavu predsednika GrO DS-a Miodraga Stankovića, prenosimo u celosti.

U Sabornoj crkvi, kao i svake godine, održan je pomen Zoranu Đinđiću. 
Zoran Đinđić je najveći političar i najveći vizionar koji je živeo u Srbiji. On može da bude motivacija svim ljudima, pre svega mladima. Kada vam se učini da je nešto nemoguće, setite se Đinđića, on jeste personifikacija mogućeg! 

Zoran nije samo sećanje, zapravo on je najmanje sećanje. On je putokaz i kristalno ogledalo. On nam svojom simbolikom pruža pravac kojim ova zemlja mora da ide, ali se u njemu najjasnije vide i sve naše slabosti i potencijali koji na žalost nisu iskorišćeni u najboljoj meri. Zoranovo ubistvo je pucanj na demokratiju, namera da se zaustavi proces demokratizacije i modernizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi nakon pada režima Slobodana Miloševića. 

Kada govorimo o Zoranu, govorimo o časti i integritetu kakav nije viđen poslednjih 75 godina na političkoj sceni ove zemlje. O časti, zato što je uvek izgovarao ono što je verovao, a o integritetu, jer je uvek radio ono što je govorio. 

Važno je vratiti veru i vratiti nadu. Mislim da Srbiji predstoje bolji dani. Demokratska stranka je jedina stranka koja može vratiti veru i nadu, kao i sve što je neophodno da život u Srbiji bude bolji.


#   Niš   DS   Zoran Đinđić   Saborna crkva   Miodrag Stanković   pomen
@demokrate @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima