Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гориво скупље за 1,5 динара

rssBookmark and Share

08.08.2012. Izvor : Agencija TANJUG

Гориво у Србији поскупело је за око 1,5 динара, због повећања акциза, односно враћања акциза на нафтне деривате на износ пре привременог смањења, до кога је дошло 1. маја.

Гориво скупље за 1,5 динара

Акцизе на нафтне деривате повећане су за 1,5 динара, тако да је акциза на бензин враћена на првобитни износ од 49,6 динара за литар, а акциза на дизел 37,07 динара за литар.

У Министарству финансија подсећају да је непосредно пред изборе, 30. априла, Влада Србије донела одлуку о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте, због тога што су у том периоду порасле цене сирове нафте на светском тржишту.

Пошто је у међувремену дошло до супротних кретања на тржишту сирове нафте, Влада је сада вратила износе који су утврђени Законом о акцизама и они су поново на снази, истичу у Министарству.

Код НИС-а је повећана цена евродизела и дизела за 1,5 динара, БМБ 95 је поскупео за два динара, а евро премијум БМБ 95 за 2,5 динара по литру.

У Удружењу бензинских станица Србије такође најављују да ће подићи цене горива за 1,5 динара, односно за износ за који је повећана акциза.


#   гориво
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима