Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gorivo skuplje za 1,5 dinara

rssBookmark and Share

08.08.2012. Izvor : Agencija TANJUG

Gorivo u Srbiji poskupelo je za oko 1,5 dinara, zbog povećanja akciza, odnosno vraćanja akciza na naftne derivate na iznos pre privremenog smanjenja, do koga je došlo 1. maja.

Gorivo skuplje za 1,5 dinara

Akcize na naftne derivate povećane su za 1,5 dinara, tako da je akciza na benzin vraćena na prvobitni iznos od 49,6 dinara za litar, a akciza na dizel 37,07 dinara za litar.

U Ministarstvu finansija podsećaju da je neposredno pred izbore, 30. aprila, Vlada Srbije donela odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte, zbog toga što su u tom periodu porasle cene sirove nafte na svetskom tržištu.

Pošto je u međuvremenu došlo do suprotnih kretanja na tržištu sirove nafte, Vlada je sada vratila iznose koji su utvrđeni Zakonom o akcizama i oni su ponovo na snazi, ističu u Ministarstvu.

Kod NIS-a je povećana cena evrodizela i dizela za 1,5 dinara, BMB 95 je poskupeo za dva dinara, a evro premijum BMB 95 za 2,5 dinara po litru.

U Udruženju benzinskih stanica Srbije takođe najavljuju da će podići cene goriva za 1,5 dinara, odnosno za iznos za koji je povećana akciza.


#   gorivo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima