Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Ниш захтева од "Железница Србије“ санацију након превртања цистерни са амонијаком

rssBookmark and Share

Ниш 23.01.2019. Јужна Србија Инфо

Поводом санирања последица железничке саобраћајне незгоде која је довела до исклизнућа и извртања две цистерне вагона на прузи Ниш-Сврљиг, у близини села Јасеновик, општина Пантелеј, град Ниш, Штаб за ванредне ситуације града Ниша, захтева од ЈП „Железница Србије“ и других субјеката који имају законску обавезу, да хитно примене решење санације, стоји у саопштењу које је потписао командант Градског штаба за ванредне ситуације града Ниша, Дарко Булатовић.

Град Ниш захтева од "Железница Србије“ санацију након превртања цистерни са амонијаком

Даље...да претходно детаљно размотре насталу ситуацију и примене решење санације које је најбезбедније по животе и здравље људи, домаћих животиња и животну средину.

Градски Штаб за ванредне ситуације је у потпуности спреман да, пошто од надлежних добије обавештење да су се стекли сви потребни технички и безбедоносни услови за извођење операције, изврши своје законске обавезе у смислу привременог збрињавања становништва и животиња из потенцијално угрожене зоне.

Подсетимо, јуче је наложена евакуација око 250 мештана села Јасеновик, због претакања амонијака, али је то за сада одложено, према сазнањима у Градској кући.


#   Ниш   саобраћајна незгода   Дарко Булатовић   воз   цистерне   штаб за ванредне ситуације   Јасеновик   амонијак
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима