Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš zahteva od "Železnica Srbije“ sanaciju nakon prevrtanja cisterni sa amonijakom

rssBookmark and Share

Niš 23.01.2019. Južna Srbija Info

Povodom saniranja posledica železničke saobraćajne nezgode koja je dovela do iskliznuća i izvrtanja dve cisterne vagona na pruzi Niš-Svrljig, u blizini sela Jasenovik, opština Pantelej, grad Niš, Štab za vanredne situacije grada Niša, zahteva od JP „Železnica Srbije“ i drugih subjekata koji imaju zakonsku obavezu, da hitno primene rešenje sanacije, stoji u saopštenju koje je potpisao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije grada Niša, Darko Bulatović.

Grad Niš zahteva od "Železnica Srbije“ sanaciju nakon prevrtanja cisterni sa amonijakom

Dalje...da prethodno detaljno razmotre nastalu situaciju i primene rešenje sanacije koje je najbezbednije po živote i zdravlje ljudi, domaćih životinja i životnu sredinu.

Gradski Štab za vanredne situacije je u potpunosti spreman da, pošto od nadležnih dobije obaveštenje da su se stekli svi potrebni tehnički i bezbedonosni uslovi za izvođenje operacije, izvrši svoje zakonske obaveze u smislu privremenog zbrinjavanja stanovništva i životinja iz potencijalno ugrožene zone.

Podsetimo, juče je naložena evakuacija oko 250 meštana sela Jasenovik, zbog pretakanja amonijaka, ali je to za sada odloženo, prema saznanjima u Gradskoj kući.


#   Niš   saobraćajna nezgoda   Darko Bulatović   voz   cisterne   štab za vanredne situacije   Jasenovik   amonijak
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima