Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градско веће усвојило предлог буџета за 2011. годину

rssBookmark and Share

Ниш 16.12.2010.

Предлог одлуке о буџету Града Ниша за 2011. годину данас је једногласно усвојен на седници Градског већа. Градоначелник Ниша Милош Симоновић рекао је да градски буџет за 2011. износи око 8 милијарди и 853 милиона динара, што је, у поређењу са овогодишњим буџетом, повећање за 8.7%.

Градско веће усвојило предлог буџета за 2011. годину

Он је нагласио да су приходи у буџету већи јер се очекује повећање прихода од пореза на зараде, као и повећање прихода од пореза на имовину. Исто тако, рекао је градоначелник, очекује се и повећање трансфера из републичког буџета за 20 %.

Градоначелник је истакао да су, због повећања капацитета Установе „Пчелица" највећа средства управо намењена овој установи.

„У току ове године изграђена су три нова обданишта, а наредне године биће завршена још два и започета изградња такође још два нова вртића, чије је отварање планирано за 2012. Годину", каже градоначелник.

Градски буџет за 2011. годину предвиђа и значајна улагања у здравство.

„Град Ниш наставља активности које ће омогућити да услуге примарног здравства буду доступне сваком грађанину на целом подручју Града. Ускоро ће бити завршена амбуланта у насељу "Бранко Бјеговић", здравствена станица у Нишкој Бањи, а наставиће се и радови на изградњи "Медико терапије" у Чаиру. У току наредне године прошириће се капацитети са још две амбуланте- у насељима Брзи Брод и Доња Врежина", рекао је градоначелник Симоновић.

Према речима Симоновића близу три милијарде динара планирано је за капиталне инвестиције, за инфраструктуру, здравство, културу, спорт и образовање.

„Заједно са Републиком, првенствено са НИП-ом, Град Ниш учествује у финансирању капиталних инвестиција, тако да ће укупна улагања бити већа од пет милијарди динара. Наставиће се изградња студентског дома, изградиће се клиника за кардиохирургију, основна школа у насељу Бранко Бјеговић, а очекује се и почетак улагања у реконструкцију Клиничког центра,из средстава републичког буџета. За реконструкцију стадиона "Чаир" Град Ниш издваја 69 милиона динара, а укупна вредност ове инвестиције је 925 милиона динара. Такође, наставиће се и суфинансирање санације депоније, у сарадњи са надлежним министарством", истакао је градоначелник Симоновић.

 

pdfОДЛУКA O БУЏЕТУ ГРАДА НИША ЗА 2011. ГОДИНУ

 


#   Ниш   буџет   Милош Симоновић   инвестиције   Брзи Брод   Доња Врежина   Клиника за кардиохирургију   Здравствена станица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима